Bedrijven bevolen door de Indiase overheid om crypto-bezit openbaar te maken

Bedrijven in india die betrokken zijn bij virtuele activa, moeten hun activiteiten nu rapporteren als onderdeel van hun financiële overzichten. Hoewel de juridische status van cryptocurrencies in India onbeslist blijft. De nieuwe regel volgt op wijzigingen die aangebracht zijn in Schedule III van de Companies Act van 2013, door het ministerie van Corporate Affairs van het land.

Zowel publieke als private Indiase bedrijven die gedurende het boekjaar in crypto hebben geïnvesteerd of verhandeld, moeten volgens het document dat woensdag is gepubliceerd, hun winsten of verliezen bekendmaken. De hoeveelheid cryptocurrency die het bedrijf op de rapportagedatum vasthoudt, omvatten andere cryptogerelateerde onthullingen.

Net zoals aanvullende vooruitbetalingen die door klanten zijn gedaan voor investeringen of handel in cryptocurrency. Begin april zullen de wijzigingen aan de Companies Act van 2013 gelden. De Indiase effectenregelgevers waren erop gebrand om promotors van beursintroducties te verhinderen te investeren in de cryptocurrency-markt. Hierop volgen berichten dat bedrijven hun crypto-bezit openbaar moeten maken.

Naar verluidt geven sommige IPO-promotors al beëdigde verklaringen af waarin staat dat ze al hun bezit aan virtuele valuta zullen liquideren als de overheid cryptocurrencies verbiedt. Ondanks speculatie over een dreigend algemeen crypto-verbod in India, heeft de minister van Financiën van het land ondertussen gezegd dat de regering voorstander is van een meer gekalibreerde benadering van het omgaan met cryptocurrencies.

Shaktikanta Das, gouverneur van de Reserve Bank of India, heeft gezegd dat zowel de RBI als het ministerie van Financiën dezelfde opvattingen hebben over cryptocurrencies, volgens een rapport van The Economic Times. Das zei het volgende in een toespraak op het Times Network India Economic Conclave, in een reactie op de gedeelde zorgen van de RBI en het ministerie van Financiën.

Das gaf aan dat digitale valuta van de Centrale Bank één ding is. Maar dat cryptocurrencies die op de markt worden verhandeld, iets anders zijn. Verder dat zowel de RBI als de overheid zich inzetten voor financiële stabiliteit. Over deze cryptocurrencies die op de markt worden verhandeld, hebben ze bepaalde zorgen geuit en dat ze bij de regering bepaalde grote zorgen hebben gemeld.

Voor de invoering van een algemeen verbod op cryptocurrencies in India, blijven verschillende belanghebbenden uit de industrie waarschuwen. Het parlement van India werd donderdag ondertussen verdaagd zonder dat er tijdens de sessie een cryptowet werd ingediend.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.