Search
Close this search box.

Belangrijk nieuws: Circle, stablecoin-bedrijf, gaat met blank-check deal van $ 4,5 miljard naar de beurs

Donderdag heeft Circle officieel aangekondigd dat het van plan is om naar de beurs te gaan. Het is een door Goldman Sachs ondersteund fintech-bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van stable coins. Een nieuwe Ierse houdstermaatschappij zal zowel Concord als Circle overnemen, volgens de voorwaarden van de overeenkomst en zal een beursgenoteerd bedrijf worden.

Naar verwachting zal dit nieuw Iers bedrijf worden genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE) onder de ticker ‘CRCL’. De bestaande aandeelhouders van Circle zullen ongeveer 86% in handen hebben van het openbaar lichaam, na afronding van de transactie. Via een fusie met blank-checkbedrijf Concord Acquisition Corp in een deal ter waarde van $ 4,5 miljard zou Circle naar de beurs gaan, zelf door het bedrijf aangegeven.

Bovendien hebben investeerders $ 415 miljoen toegezegd aan private investeringen en public equity (PIPE) financiering. Dit zal in combinatie met contanten in trust en Circle’s nieuw gesloten converteerbare obligatielening, het bedrijf een bruto-opbrengst van meer dan $ 1,1 miljard opleveren. Grote institutionele investeerders zoals Marshall Wace, Fidelity Management en Research Company Adage Capital Management hebben de PIPE ondersteund.

Jeremy Allaire, Circle medeoprichter en CEO, blijft CEO van het bedrijf, en Bob Diamond, Concord-voorzitter, treedt toe tot de raad van bestuur. De transactie is unaniem goedgekeurd door het bestuur van zowel Concord als Circle, volgens de aankondiging. En zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 worden afgerond. Onder voorbehoud van goedkeuring door aandeelhouders van Concord en Circle en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden vindt de transactie plaats.

Circle is de belangrijkste ontwikkelaar van de tweede grootste stablecoin na Tether (USDT), USD Coin (USDC). Van een scala aan private equity, institutionele en strategische investeerders, haalde het bedrijf eind mei $ 440 miljoen aan particuliere investeringen op. De grote Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs, die optreedt als exclusief financieel adviseur van Concord, ondersteund Circle.

Jeremy Allaire, de medeoprichter en CEO van Circle, voorspelde eerder dit jaar dat de USDC van het bedrijf op schema ligt om betalingsgigant PayPal te overtreffen in termen van verhandelde dollarwaarde.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.