Belasting voor onroerend goed in Bitcoin accepteren, is de wens van de stad Tennessee

De Amerikaanse stad Jackson, Tennessee, wil nu Bitcoin (BTC) accepteren voor betalingen van belasting voor onroerend goed en blijft hiermee een mogelijke duik in cryptocurrencies onderzoeken. Scott Conger, burgemeester van Jackson, kondigde eind donderdag aan dat de blockchain-taskforce van de stad een onderzoek had gelanceerd.

Onderzoek wordt gedaan naar mogelijke methoden om onroerendgoedbelasting betalingen in Bitcoin in de stad te accepteren. Hoe werknemers in staat kunnen worden gesteld om gemiddelde Bitcoin tegen een dollarprijs te betalen, of kleinere hoeveelheden Bitcoin te kopen met regelmatige tijdsintervallen, zal de blockchain-groep ook onderzoeken. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het gemiddelde van Bitcoin-aankopen tegen dollarkosten wordt beschouwd als de beste strategie voor het verzamelen van Bitcoin.

Voor het opblazen van de aanhoudende inflatie en de devaluatie van de Amerikaanse dollar, ging Conger eerder naar Twitter met het argument dat Bitcoin de “enige oplossing hiervoor” is. Een update van Jackson’s bredere crypto-gerelateerde plannen die in april door Conger zijn aangekondigd, zijn gebracht in de laatste aankondiging.

De mogelijkheden om stadsmedewerkers in cryptocurrency te betalen, Bitcoin-mining activiteiten over te nemen en BTC toe te voegen aan de balans van de stad, zijn actief onderzocht door de stad. Voor het kunnen verrichten van betalingen in verschillende andere digitale munten, zoals Ether (ETH) en Litecoin (LTC), liet Conger eerder doorschemeren dat de stad dit ook zou kunnen proberen.

Burgemeester Conger trad in de voetsporen van burgemeester Francis Suarez van Miami, die de stad Miami ertoe heeft aangezet belasting- en salarisbetalingen in Bitcoin in te voeren, zoals eerder gemeld. Ook staat Conger bekend om het adopteren van “laser eyes”, een onderdeel van de flashmob van de cryptogemeenschap die de potentiële prijsstijging van Bitcoin tot $ 100.000 ondersteunt.

Bitcoin wordt verhandeld op $ 31.732 op het moment van schrijven. Volgens gegevens van CoinGecko is dit een daling van 2,5% in de afgelopen 24 uur.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.