Beleggers kunnen nu short gaan op de BTC-prijs, met de nieuwe ‘inverse’ Bitcoin ETF

Deze week hebben Bitcoin (BTC) -investeerders in Canada nog twee verkooppunten voor blootstelling aan BTC. Bovendien kunnen zij nu zelfs wedden op een prijscrash. Horizons ETFs Management bevestigde in een persbericht op woensdag dat haar twee nieuwe op de beurs verhandelde fondsen, donderdag zouden worden verhandeld op de beurs van Toronto.

Bitcoin heeft “polariserende opvattingen” volgens Horizons

In de gereguleerde institutionele investeringsruimte voor Bitcoin was Canada al een pionier. Echter, nu heeft Canada het groene licht gegeven voor het eerste van een dergelijk fonds dat zich toelegt op prijsverliezen van Bitcoin, niet op winsten. Beleggers kunnen short gaan op Bitcoin-futures met het fonds genaamd BetaPro Inverse Bitcoin ETF (BITI).

Leidinggevenden beschrijven het aanbod als een manier om periodes van prijsvolatiliteit vast te leggen. In plaats van een teken van bearish sentiment. De BetaPro Bitcoin ETF (HBIT), zijn zus, zal in de meer traditionele zin functioneren en de korte kans aanvullen. Steve Hawkins, president en CEO van Horizons ETF’s, zei bij de lancering dat zij weten dat er polariserende opvattingen zijn over Bitcoin.

En dat er als gevolg daarvan investeerders zijn met een hoge mate van overtuiging in zowel de bullish als de bearish gevallen voor de activaklasse, aldus Hawkins. Hij gaf verder aan dat bij de lancering van HBIT en BITI hun doel is om investeringsinstrumenten te bieden waarmee investeerders liquide toegang krijgen tot het rendement van Bitcoin-Futures.

Investeerders hebben hierbij de mogelijkheid om long of short te gaan in de activaklasse, op basis van hun vooruitzichten en overtuiging, volgens Hawkins.

Een grote vraag naar ETFs

Nu Bitcoin nieuwe recordhoogtes ooit boekt in de buurt van $ 65.000, komt de stap en de institutionele interesse groeit tegelijkertijd. De openstaande interesse in Bitcoin-futures bereikte deze week een nieuwe historische piek, met meer dan $ 25 miljard. Voordat Coinbase op Nasdaq werd genoteerd. Desalniettemin bleef de Bitcoin Trust van Grayscale een negatieve aandelenprijspremie produceren vergeleken met de spotprijzen

Deze werd op donderdag verhandeld tegen ongeveer 14,3% korting. Canada heeft een stevige voorsprong, ondanks dat zijn markt een fractie is van die van Amerika. Omdat Amerikaanse toezichthouders nog een enkele Bitcoin ETF moeten goedkeuren. De eerste die eerder dit jaar groen licht kreeg in het land, de Purpose Bitcoin ETF, heeft nu $ 1,4 miljard Canadese dollar, $ 1,12 miljard, aan beheerd vermogen.

Blootstelling aan ETF’s is echter nog steeds indirect mogelijk in de Verenigde Staten, zoals Cointelegraph opmerkte.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.