Search
Close this search box.

Beleggingsonderneming van $ 7 miljard beveelt crypto aan om valutadaling te tegen te gaan

Te midden van toenemende wereldwijde economische uitdagingen heeft Horizon Kinetics, contrarion investeringsmaatschappij, investeerders geadviseerd om blootstelling aan crypto-activa te zoeken. Peter Doyle Horizon-medeoprichter waarschuwde in een gesprek met de Financial Times dat de pandemie van het coronavirus en de groeiende schulden een keerpunt voor de wereldeconomie zullen inluiden.

Doyle voorspelt dat er na de pandemie geen terugweg meer is en wereldwijd is er een schuldenprobleem en dat betekent wanbetaling of valutadaling. In 2016 deed Horizon’s Paradigm-fonds een toewijzing van 1% aan Grayscale’s Bitcoin Trust, waarbij de investering nu 10% van de portefeuille van het fonds vertegenwoordigt. Doyle beweerde dat mensen blootstelling zouden moeten hebben aan de activaklasse.

Hij legde hierbij de nadruk op het gelimiteerde aanbod van Bitcoin te midden van zorgen over de verlaging van de valuta. Doyle voegde eraan toe dat de beste lange termijn beleggers over het algemeen geconcentreerde portefeuilles hebben. Verder hebben ze een lage omzet in participaties, omdat ze de bedrijven die ze bezitten laten groeien en het rendement verhogen, volgens Doyle.

Tot nu toe heeft Horizon Kinetics momenteel volgens Morningstar drie van de best presterende beleggingsfondsen van 2021. De best presterende fondsen van het bedrijf hebben geprofiteerd van langetermijninvesteringen in landeigenaren en vastgoedontwikkelaars in Noord-Amerika, zoals Texas Pacific Land, Dream Unlimited en Brookfield Asset Management. Los van de crypto-toewijzing.

Het Europese blockchain-bedrijf Guardtime publiceerde eerder deze maand bevindingen dat de pandemie van het coronavirus regeringen heeft aangespoord om de verkenning van digitale valuta’s van de Centrale Bank (CBDC) te bespoedigen. Uit het onderzoek van het bedrijf bleek dat Coronavirus niet alleen de digitalisering van de samenleving heeft versneld. De pandemie heeft echter ook de manier waarop we geld gebruiken verder veranderd, volgens het onderzoek.

Hierbij voorspelt het onderzoek dat een CBDC binnen drie jaar zou kunnen worden gelanceerd.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.