Besluit over Valkyrie Bitcoin ETF, uitgesteld door SEC

Over het al dan niet goedkeuren van een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission haar beslissing uitgesteld. Het in Texas gevestigde familiebeleggingsfonds Valkyrie Digital Assets heeft een Bitcoin ETF-aanvraag ingediend. Na het ontvangen van opmerkingen over de voorgestelde regelwijziging met betrekking tot het nieuwe fonds, heeft de SEC haar beslissing erover uitgesteld.

De SEC heeft geoordeeld dat het passend was om een langere periode aan te wijzen om actie te ondernemen tegen de voorgestelde regelwijziging met betrekking tot de Bitcoin ETF. Zo bleek uit een officiële indiening van dinsdag door de commissie. In januari diende Valkyrie in eerste instantie zijn aanvraag in voor de Valkyrie Bitcoin Trust op de New York Stock Exchange.

Opmerkingen over het fonds die in mei 2021 zijn gepubliceerd, zijn ontvangen, merkte de SEC op. De beoordelingsperiode voor de ETF is met 45 dagen verlengt en de beslissing is verplaatst naar 10 augustus, geeft de SEC aan. Kort nadat de SEC de goedkeuring voor een andere grote Bitcoin ETF heeft uitgesteld, is de nieuwe regelgevende vertraging verschenen.

Zo werd vorige week de beoordelingsperiode voor VanEck’s Bitcoin Trust verlengd voor de tweede keer dit jaar. De SEC was op zoek naar aanvullende openbare opmerkingen over een periode van 45 dagen, volgens de toezichthouder. Jan van Eck, VanEck Associates CEO, heeft verklaard dat goedkeuring slechts een kwestie van tijd kan zijn, gezien de enorme vraag naar een Bitcoin ETF in de Verenigde Staten.

De recentste vertraging kon niet de laatste zijn, suggereerde de executive ook. Van Eck gaf aan dat ze niet echt een beslissing hoeven te nemen in augustus. Zoals vorige week is het een soort kunstmatige deadline. De SEC gaat hier gewoon niet snel mee om, volgens Van Eck.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.