Als je jouw Bitcoin veilig wilt bewaren, is het verstandig om hiervoor een aparte wallet te nemen. Deze zogenoemde Bitcoin wallet of cryptowallet zorgt ervoor dat jouw cryptomunten veilig zijn en niet gehackt of gestolen kunnen worden. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat je een goede crypto wallet neemt. Soms zijn meerdere wallets aan te bevelen. Wij zetten de beste crypto wallets op een rij.

TIP
Prijsbewust crypto handelen
Prijsbewust crypto handelen
Crypto handelen tegen lage tarieven doe je bij BitcoinMeester.
Crypto handelen tegen lage tarieven doe je bij BitcoinMeester. Show Less

Er zijn diverse soorten cryptowallets. Op deze wallets kun je niet alleen jouw Bitcoin (BTC) maar ook andere cryptomunten veilig bewaren. Wij gingen op zoek naar de beste Wallets voor 2019 en dit zijn ze:

Beste hardware wallet

Een hardware wallet is een digitale cryptowallet, die je los van jouw computer bewaart. Doordat er geen verbinding met internet is, is het risico op hacks veel kleiner. Daar tegenover staat dat je uiteraard wel een probleem hebt als je de hardware wallet verliest. Ledger is de beste en meest betrouwbare hardware wallet van het moment. Zij bieden met de Ledger Nano S een een complete hardware wallet, die je bovendien de mogelijkheid geeft om via de bijbehorende app direct cryptomunten te transferreren. De Ledger Nano S is nu voor € 59,95 te koop.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Vanaf 1 maart wordt tevens de Ledger Nano X aangeboden. Deze volgende generatie heeft nog meer mogelijkheden. Vanwege het innovatieve ontwerp heeft deze opvolger van de Ledger Nano X dit jaar de CES innovatie-award 2019 gewonnen. De Ledger Nano X is nu te bestellen voor € 119,-.

Beste online cryptowallet

Als je jouw cryptowallet liever online beheert is Coinpayments momenteel een van de beste alternatieven. Deze online cryptowallet is op alle bekende besturingssystemen te gebruiken. Daarnaast kun je de wallet ook via de app op jouw mobiele telefoon zetten. De wallet is tevens bruikbaar om online mee af te rekenen in vele webwinkels. Een andere goede eigenschap is dat zij honderden munten faciliteren. Zo kun je verschillende cryptomunten in 1 crypto wallet bewaren. Tot slot is deze online wallet optimaal beveiligd. Het aanmaken van de wallet is gratis. Je betaalt alleen een percentage over de munten die je transfereert. Je kunt coinpayments.net hier bekijken.

Beste mobiele cryptowallet

Als je liever geen online wallet of hardware wallet wilt, maar wel jouw cryptomunten via jouw mobiele telefoon wilt beheren kun je natuurlijk altijd kiezen voor een mobiele crypto wallet. In dat segment scoort de Edge app hoge ogen. Ook hier staan gebruiksgemak en veiligheid centraal. Het gebruik van de app is wederom gratis, je betaalt een % provisie als je munten transfereert. Je kunt de Edge App hier vinden.

Beste Digital assets wallet

Als je niet alleen cryptomunten, maar ook andere digitale bezittingen wilt bewaren is Jaxx wellicht het ideale platform. Deze combinatie van desktop/laptop wallet en mobiele wallet zorgt ervoor dat je direct toegang hebt tot jouw digitale bezittingen, of dit nu cryptomunten of andere digital assets zijn. Met de handige dashboard-functie zie je ineens de stand van zaken van jouw gemengde portefeuille. Ook hier is het gebruik van de app gratis en betaal je alleen een percentage bij transfer. Je kunt de Jaxx-app hier downloaden.

Andere crypto wallets

Uiteraard zijn er ook andere crypto wallets mogelijk, zoals bijvoorbeeld een paper wallet. Deze kan je zelf maken door de code eenvoudig op te schrijven. Ook zijn er diverse programma’s die paper wallets genereren. Wij zijn echter zeer terughoudend om dat soort software te bespreken, aangezien er grote kans op malversaties is. Daarnaast is een paper wallet onherstelbaar in geval van diefstal of verlies.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

CryptoClan Daily

Dagelijks nieuwe insights, nieuws en tips in je mailbox bij de lunch en het begin van de avond!
Inschrijven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here