Bevel tegen BlockFi om klanten gevestigd in New Jersey niet toe te laten

Er was een stopzettingsbevel uitgevaardigd aan de gecentraliseerde crypto-uitleenfirma BlockFi door het New Jersey Bureau of Securities.  Zo kon BlockFi geen nieuwe klanten met renterekeningen in de staat inwerken. Forbes maakte het nieuws op 19 juli voor het eerst bekend waarbij de outlet een ongedateerd, niet-gepubliceerd conceptpersbericht aanhaalde.

Hieruit bleek dat het New Jersey Bureau of Securities een Summary Cease and Desist bevel wilde uitgeven aan BlockFi. Naar verluidt beschuldigt het concept BlockFi van het aanbieden van niet-geregistreerde effecten aan zijn klanten. Andrew J. Bruck, waarnemend procureur-generaal, wordt door het document beweerd het volgende aangegeven te hebben.

Bruck gaf aan dat hun regels eenvoudig zijn. Als je effecten in New Jersey verkoopt, moet je je houden aan de effectenwetten van New Jersey. Actief zijn in de snel evoluerende markt voor cryptocurrency geeft niemand een gratis pas, volgens het document dat waarnemend procureur-generaal Andrew J. Bruck citeert. De CEO van BlockFi, Zack Prince, bevestigde op 20 juli dat het bedrijf een bevel had ontvangen van het New Jersey Bureau of Securities.

Hierin werd BlockFi bevolen om vanaf 22 juli te stoppen met het onboarden van BlockFi Interest Account (BIA)-klanten die in de staat wonen. Prince zei hierop dat BlockFi een voortdurende dialoog voert met regelgevers om hen te helpen hun producten te begrijpen. Deze zijn volgens ons wettig en geschikt zijn voor cryptomarktdeelnemers, gaf Prince aan. En hij voegde eraan toe dat BIA geen beveiliging is.

En daarom zijn ze het niet eens met de actie van het New Jersey Bureau of Securities, volgens de BlockFi CEO. Ongeveer een maand nadat Prince verklaarde dat de naderende regelgeving voor crypto gunstig zou zijn voor de industrie, verscheen het nieuws. Regelgevers over de hele wereld lijken steeds meer actie te ondernemen tegen niet-gereguleerde sectoren binnen de crypto-industrie, daarom het bevel.

Janet Yellen, de Amerikaanse minister van Financiën, heeft de wetgevers aangespoord om snel stablecoin-regels vast te stellen, meldde Cointelegraph dinsdag. Wegens naar verluidt opereren zonder de juiste vergunning is Binance bij de Britse Financial Conduct Authority ook onder vuur komen te liggen. De BFCA beschuldigt de dochteronderneming, Binance Markets Limited (BML), van het leveren van diensten zonder vergunning aan in het Verenigd Koninkrijk.

Ook de lokale Bitcoin-mijnactiviteiten in China is door toezichthouders ingeperkt, waardoor de hash-snelheid van het Bitcoin-netwerk met 54% is gedaald sinds 29 mei.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo