Bevestiging vanuit PayPal dat het crypto security firm Curve koopt

Maandag zei PayPal dat het is overeengekomen om het in Israël gevestigde Curv over te nemen. Curv is een aanbieder van Cloud gebaseerde infrastructuur voor de beveiliging van digitale activa. De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt. Echter, de betalingsgigant gaf aan wat hij van plan is met zijn nieuwe aankoop. Deze wil PayPal gebruiken om zijn initiatieven ter ondersteuning van cryptocurrencies en digitale activa te versnellen en uit te breiden.

Op 2 maart werd voor het eerst door Coindesk gemeld dat de overname aan de gang was. Jose Fernandez da Ponte, vicepresident van PayPal en algemeen directeur van blockchain, crypto en digitale valuta’s, zei het volgende. Hij gaf aan dat de overname van Curv deel uitmaakt van hun inspanningen om te investeren in het talent en de technologie om hun visie voor een meer inclusief financieel systeem te realiseren.

Da Ponte gaf aan dat gedurende de gesprekken met het team van Curv, ze onder de indruk van hun technisch talent waren. Ook van hun ondernemersgeest en het denken achter de technologie die ze de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Verder dat ze verheugd zijn het Curv-team te verwelkomen bij PayPal, volgens Da Ponte. Itay Malinger, medeoprichter en CEO van Curv, zei dat nu de acceptatie van digitale activa versnelt.

Ook zei Malinger dat zij het gevoel hebben dat er geen betere keus is dan PayPal om hun avontuur van innovatie voort te zetten. De verwachting is, zei PayPal, dat de overnameovereenkomst in de eerste helft van dit jaar zal worden afgerond.

De crypto-push van PayPal

Het was al bekend dat PayPal op jacht is naar een overname van cryptocurrency PayPal. Het bedrijft werkte samen met het door de staat gereguleerde Paxos in New York om vanaf oktober het kopen en verkopen van cryptocurrency aan te bieden. Verder zou PayPal in gesprek zijn geweest om BitGo te kopen voor maar liefst $ 750 miljoen. Echter, de deal ging niet door.

Er zijn maar weinig multi-party computation (MPC) bedrijven zoals Curv en Fireblocks. Naar verluidt werkt de laatste aan crypto-bewaring met BNY Mellon. Eerder heeft Curv bijvoorbeeld een aanbod afgewezen dat door de crypto-arm van Facebook, Novi, zou worden overgenomen. Dit volgens een bron met kennis van die deal.

Naar het schijnt is PayPal serieus bezig met het verspreiden van zijn crypto-voetafdruk buiten de VS en met het aanbieden van een breder scala aan diensten. Omdat bekend is dat Curv samenwerkt met enkele opmerkelijke cryptobedrijven die zich op Europa richten, zoals eToro en FalconX. Het komende jaar zou meer crypto-fusies en overnames van institutionele spelers kunnen zien.

Terwijl grote banken op zoek zijn naar partners of acquisities op het gebied van bewaring.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.