Bezitten echt 46 miljoen Amerikanen crypto?

Nadat Newsweek het artikel “46 Million Americans Now Own Bitcoin, As Crypto Goes Mainstream” op dinsdag publiceerde, was Crypto sociale media in rep en roer. Bekende Bitcoiners, waaronder MicroStrategy CEO Michael Saylor, postte het indrukwekkende cijfer opnieuw. Saylor tweette dat de financiële industrie crypto mainstream neemt door Bitcoin in te bouwen in hun verzekerings-, bank-, & investeringsproducten.

Newsweek zegt dat 46 miljoen Amerikanen nu Bitcoin bezitten, volgens Saylor. Nic Carter, medeoprichter van Coin Metrics, zei dat het grote aantal Bitcoiners “een krachtige achterban vertegenwoordigt die niet genegeerd kan worden. Politieke dividenden voor het omarmen van Bitcoin zijn enorm, volgens Carter. Een ander die de mijlpaal vierde, was Dan Held, growth lead bij Kraken.

Hij tweette dat 46 miljoen Amerikanen, Bitcoin bezitten, waarvan 22% van alle volwassenen zijn. En dat het aan het gebeuren is. De algemene reactie werd echter, in de r/bitcoin subreddit, het best gekarakteriseerd als ongeloof. Hierbij noemden sommige Redditors het “zwaar overdreven” of postten dat ze die cijfers niet geloofden. Redditor u/unfuckingstoppable postte dat het erg hoog klinkt. En dat die niemand kent die Bitcoin bezit. Terwijl aangegeven is dat 1 op de 6 of 7 mensen het bezit.

Eigenlijk komt, het cijfer van 46 miljoen dat crypto-bezit in Amerika vertegenwoordigt, uit een enquête uitgevoerd van 6 tot 7 januari door New York Digital Investment Group, of NYDIG. In een recenter onderzoek dat op 22 maart werd uitgevoerd door NYDIG over Bitcoin (BTC) en levensverzekeringen, werd naar het onderzoek van januari verwezen dat de basis vormde voor het Newsweek-artikel.

Het onderzoek, hoewel lang geleden, heeft de aandacht getrokken dankzij de aandacht die het kreeg in een groot mediakanaal. Echter, de steekproefomvang van beide enquêtes is betrekkelijk klein, toch wordt het als statistisch valide beschouwd. Bij 1.050 deelnemers met een inkomen van meer dan 50.000 dollar werd de eerste uitgevoerd en heeft een foutmarge van 3,1%.

De tweede werd uitgevoerd bij 2.184 consumenten in de Verenigde Staten met een foutmarge van 2,1%. In de eerste regel van het Newsweek-artikel wordt gesuggereerd dat 46 miljoen Amerikanen overeenkomt met “17% van de volwassen bevolking”, wat verwarrend is. Terwijl volgens het oorspronkelijke NYDIG-onderzoek, het cijfer overeenkomt met 22% van de volwassen bevolking.

NYDIG heeft alleen mensen met een inkomen van meer dan $ 50.000 ondervraagd, een kleinere groep dan de gehele volwassen bevolking. Dit verklaart het verschil in percentages. Een meerderheid van de respondenten, 53%, zei dat ze geen digitale activa bezaten, wat een andere interessante bevinding die Newsweek naar voren bracht. 55% van hen zei echter dat ze zouden overwegen crypto’s aan hun portefeuille toe te voegen.

Vergeleken met een recente enquête van cryptobeurs Gemini die een grotere steekproef van 3.000 mensen had komen de cijfers van de NYDIG-enquête hoger uit. In haar rapport merkte de uitwisseling op dat op basis van hun steekproefgrootte, ze schatten dat ruwweg 14% van de Amerikaanse bevolking cryptocurrency bezit. Dit is vertaald naar 21,2 miljoen mensen.

De enquête zelf werd uitgevoerd in oktober en november 2020, voordat de bull run van 2021 in volle gang kwam. Hoewel de cijfers eind april werden gepubliceerd.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.