Bij cBridge-mainnet lancering door Celer, compatibiliteit met meerdere ketens beloofd

Celer Network, laag-twee schaalplatform, heeft officieel de mainnet-versie van cBridge gelanceerd. Het is een netwerk met meerdere ketens dat gebruikers de mogelijkheid biedt om activa gemakkelijker over meerdere blockchains te wisselen. Celer kondigde donderdag aan dat gebruikers met cBridge tokens direct kunnen overdragen over Ethereum-, Polygon-, Binance Smart Chain- en Arbitrum-netwerken.

Zonder enige liquiditeitsknelpunten te ervaren. Veel van de bestaande uitdagingen die de volledige integratie van laag-twee schaaloplossingen verhinderen, beweert het bedrijf dat cBRidge het heeft opgelost. Het zijn uitdagingen waaronder een te complexe gebruikerservaring en de opvallende middelen die nodig zijn om activa over meerdere ketens te verplaatsen.

Medeoprichter van Celer Network, Mo Dong, zei dat de missie van zijn project is om blockchain-technologie te democratiseren en aantrekkelijker te maken voor het reguliere publiek. Hij gaf aan dat als een open-sourceplatform hun missie is om blockchain-adoptie mainstream te maken. Verder is hun doel met cBridge om een krachtig en kostenefficiënt interoperabel netwerk voor waardeoverdracht te leveren.

Zonder compromis over de veiligheid of vertrouwensvrije garantie, volgens Mo Dong. Vooral voor DeFi-gebruikers, die de technologie kunnen gebruiken om de overdrachts- en liquiditeitskosten te beheren bij het verplaatsen van hun tokens, kan de toepassing van cBridge handig worden. De noodzaak om de transactiekosten in verband met DeFi te verlagen, heeft meer ontwikkelaars naar het Celer-netwerk gelokt, zoals Cointelegraph meldde.

Voornamelijk in de niches DeFi, gaming en interoperabiliteit, hebben Celer-applicaties en middleware tot nu toe meer dan een miljoen gebruikers aangetrokken. In 2021 hebben projecten die chain overschrijdende integratie mogelijk maken, meer aandacht gekregen. Het Polkadot-ecosysteem dat de nadruk legt op interoperabiliteit en chain overschrijdende overdrachten, heeft daarmee veel te maken.

Eerder dit jaar leidde het nieuws over de integratie van Polkadot tot een grote rally in het oorspronkelijke token van Celer, namelijk CELR.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.