Bij warenhuizen in Shanghai wordt digitale yuan door Chinese banken getest

Shanghai Daily meldt dat het afgelopen weekend Shanghai’s New World City, New World Daimaru Department Store en voedselcateraar Taikang Food Store duizenden digitale yuan-transacties hebben afgehandeld. De retailers gebruikten, als onderdeel van de proef, digitale yuan-betalingen als onderdeel van een verkoopcampagne in combinatie met Internationale Vrouwendag.

Li Wei, merkdirecteur van Shanghai New World, zei dat het bedrijf contact opnam met commerciële banken om kortingen aan te bieden als onderdeel van de campagne. Li zei dat zij hebben gewerkt aan het upgraden van de digitale betalingsmodule voorafgaand aan het proefprogramma. En dat ze denken dat het een extra stimulans bood voor het winkelend publiek bovenop de bestaande verkoopcampagne.

Grote Chinese banken, waaronder de Bank of Communications en China Construction Bank, namen deel aan de proef door winkeliers te voorzien van virtuele kortingsbonnen. Deze werden door de winkeliers verstrekt aan klanten om ze te belonen voor het betalen met de digitale yuan. De Bank of Communications gaf specifiek coupons van 100 yuan, gelijk aan $ 15, aan 6500 lokale klanten.

Terwijl China Construction Bank coupons van 150 yuan, gelijk aan $ 23, aan 2000 personen aanbood bij aankopen van meer dan 380 yuan, gelijk aan $ 58. Naar verluidt moesten deelnemers vooraf geselecteerde lokale filialen van de bank bezoeken om zich aan te melden voor de proef. Bovendien moesten deze deelnemers een digitale yuan-applicatie op hun smartphones toevoegen.

Volgens het rapport zal Shanghai waarschijnlijk de nieuwe betalingsmogelijkheid bieden bij alle handelaren in Nanjing Pedestrian Road Mall tijdens het komende winkelseizoen begin mei. Terwijl de stad zijn digitale yuan-pilots blijft versnellen. In april 2020 lanceerde China eerst CBDC-proeven in vier regio’s, Shenzhen, Suzhou, Xiong’an en Chengdu.

En China breidde de pilot vervolgens uit naar Shanghai, Hainan, Changsha, Qingdao, Dalian en Xi’an als onderdeel van de agenda voor 2021.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.