Bijbelcitaat gevonden in Bitcoin-blok nummer 666.666

Een bijbelse boodschap werd ontworteld in blok nummer 666.666 van de Bitcoin blockchain: “Laat je niet overwinnen door het kwaad …”

Er is een verborgen Bijbelse boodschap gevonden die is ingebed in een transactie in blok nummer 666.666 van de Bitcoin (BTC) blockchain.

De boodschap is een citaat uit het zesde boek van het Nieuwe Testament, de brief aan de Romeinen. Voor het eerst opgemerkt door @ emzy @ bitcoinhackers.org, staat er:

“Laat u niet overwinnen door kwaad, maar overwin kwaad met goed – Romeinen 12:21.”

Bij de transactie in kwestie werd een gelijke hoeveelheid Bitcoin – 432.100 satoshis ($160) – naar twee verschillende adressen gestuurd. De eerste paar tekens van die adressen bevatten de woorden “God” en “Bijbel”.

Degene die de transacties heeft verzonden, heeft volgens Bitinfocharts.com meer dan $50 aan vergoedingen betaald, wat neerkomt op vijf keer meer dan de gemiddelde transactiekosten van Bitcoin op de dag zelf. Dit impliceert dat het doel van de afzender was om zijn transacties en bericht specifiek in blok 666.666 te laten opnemen.

Dit is niet de eerste keer dat een verborgen bericht is gevonden dat is ingebed in de Bitcoin-blockchain. Het bekendste voorbeeld is het bericht dat is gevonden in het eerste blok dat ooit is mined, bekend als het ‘genesisblok’.

“The Times 03/Jan/2009 Bondskanselier op het punt van tweede reddingsoperatie voor banken.”

Een follow-up vond plaats tijdens de eerste fase van de gelddruk van de Amerikaanse Federal Reserve in 2020 als reactie op de COVID-19-crisis.  Bloknummer 630.000 onthulde het volgende bericht:

“NYTimes 09/Apr/2020 Met een injectie van $2,3T overtreft het plan van de Fed de redding van 2008 ruimschoots.”

Het implanteren van berichten in de blockchain komt de laatste jaren veel voor. Eerdere berichten kwamen in de vorm van huwelijksaanzoeken, gedichten, lofprijzingen en algemene godslastering.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.