Search
Close this search box.

Bijna $ 100K aan NFT’s lijkt te zijn vernietigd door OpenSea-bug

Een bug op de marktplaats van OpenSea heeft NFT’s van gebruikers ter waarde van 28,44 Ether (ETH) verwijderd, volgens rapporten die naar voren zijn gekomen. De NFT’s hebben bijna $ 100.000 aan waarde op het moment van schrijven. Nick Johnson, hoofdontwikkelaar van Ethereum Name Service, of ENS, heeft de informatie online onthuld.

Naar verluidt verloor hij een NFT die was gekoppeld aan de eerste ENS genaamd rilxxlir.eth. Gebruikers kunnen met ENS, welke een naamgevingssysteem is, op tekst gebaseerde inhoud als een NFT op de Ethereum-blockchain opslaan. Johnson merkte dat het token was verzonden naar wat leek op een burn-account, tijdens het overzetten van de NFT van een ENS-account naar een persoonlijk account.

Hij af aan naar OpenSea te gaan, op ’transfer’ te hebben gedrukt en ‘nick.eth’ te hebben ingevuld. De transactie was even later voltooid. Johnson zag rilxxlir.eth overgebracht naar 0x0000…0000edd899b. Toen dacht hij bij zichzelf van wacht eens even. Zijn eerste interactie met OpenSea bevestigde dat de NFT-brandende bug werd geïntroduceerd op de overdrachtspagina van het platform, volgens Johnson.

De bug was van invloed op alle ERC721-overdrachten naar ENS-namen van 8 september tot 9 september. Volgens OpenSea hebben ze contact opgenomen met het kleine aantal gebruikers dat op 8 september werd getroffen door het probleem. Het verzenden van een NFT naar een ENS-naam stuurde de NFT naar de gecodeerde versie van de letterlijke tekst in plaats van het bijbehorende adres.

Dit was een bug die ze die dag hebben geïntroduceerd en verholpen, verklaarde OpenSea. Minstens 30 transacties van 21 rekeningen waarin NFT’s verloren waren gegaan door de systeembug, zijn door Johnson opgespoord. In totaal werden 42 NFT’s verbrand volgens de informatie. Het verloren ENS-token had geen geldwaarde, beweerde Johnson. Echter, het werd gekoesterd als de eerste ENS-naam ooit geregistreerd.

Op het verzoek van commentaar reageerde OpenSea niet onmiddellijk. Na het ophalen van $ 100 miljoen in een door Andreessen Horowitz geleide financieringsronde werd OpenSea in augustus een crypto-eenhoorn. Naar verluidt verwerkte het team van 37 leden van OpenSea op dat moment 98% van het NFT-volume van het platform. Het bedrijf bood 1 ETH aan voor succesvolle verwijzingen, om het wervingsproces te versnellen.

Nate Chastain, hoofd Product bij OpenSea zegt dat ze proberen hun wervingsproces aan te vullen met wat guerrilla-rekrutering vanwege de dringende behoefte aan mankracht. OpenSea is momenteel de grootste verbruiker van Ethereum-netwerkkosten, zoals Cointelegraph pas heeft gemeld.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.