Bijna 6 miljoen aandelen te zullen worden opgenomen door Bitcoin-miner Stronghold in $ 100 miljoen IPO

Stronghold Digital Mining, het Amerikaanse Bitcoin-mijnbedrijf, zal bijna zes miljoen aandelen noteren in een beursgang op de Nasdaq. Met een prijs tussen $ 16 en $ 18 onder de ticker SDIG, wil Stronghold 5.882.352 gewone aandelen van klasse A noteren. De IPO komt op ongeveer $ 100 miljoen, als je de gemiddelde voorgestelde biedprijs neemt. Het bedrijf is gevestigd in Kennerdell, Pennsylvania.

In juli diende het voor het eerst een aanvraag in bij de Securities and Exchange Commission voor een Nasdaq IPO. Het komende jaar zal het bedrijf een uitbreiding van zijn capaciteit financieren van bijna 900%. Het definitieve prospectus moet nog van kracht worden want het is al ingediend bij de SEC. Volgens Nasdaq wil Stronghold het eerste Noord-Amerikaanse cryptominingbedrijf worden dat via een daadwerkelijke IPO naar de beurs gaat.

De nu populaire mogelijkheden voor directe notering en Special Purpose Acquisition Companies (SPAC) zijn anders dan de notering van Stronghold. Verzekeraars of tussenpersonen die het bedrijf helpen zich voor te bereiden op het aanbod, zullen van Stronghold een optie van 30 dagen krijgen om maar liefst 882.352 extra aandelen van zijn aandelen te kopen tegen de IPO-prijs. Los van het aanbod van 5,8 miljoen aan het publiek.

Tudor, Pickering, Holt & Co. zullen als lead managers optreden, terwijl B. Riley Securities, Inc. en Cowen zullen optreden als gezamenlijke book-running managers. Volgens het prospectus beschrijft Stronghold zichzelf als een opkomend groeibedrijf dat nu ongeveer 3000 crypto-miners benut met een hash-snelheid van ongeveer 185 petahash per seconde (PH/s).

Overeenkomsten zijn gesloten met drie leveranciers om te zorgen voor nog eens 26.150 miners wat de totale hashsnelheid capaciteit brengt op meer dan 2500 PH/s, verklaarde Stronghold. 72% hiervan is gepland voor levering dit jaar, terwijl de rest in 2022 wordt geleverd. Doordat er 55.800 extra miners gepland zijn, wil Stronghold nog meer hardware verwerven met de opbrengst van de IPO.

De Scrubgrass Plant in Pennsylvania is eigendom van het bedrijf en wordt door Stronghold geëxploiteerd. De centrale is erkend als een alternatieve energiebron omdat het afvalkool omzet in energie.

Stronghold is toegewijd aan het duurzaam opwekken van hun energie en het beheer van hun activa. Het bedrijf vindt dat ze een van de eerste verticaal geïntegreerde crypto-mijnbouwbedrijven zijn met een focus op milieuvriendelijke operaties, staat in het prospectus van Stronghold. MicroStrategy-oprichter Michael Saylor tweette een bekrachtiging dat Bitcoin elke keer dat een miner naar de beurs gaat sterker wordt, na dit nieuws over Stronghold.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo