Search
Close this search box.

Binance P2P maakt sterke opmars in Afrika, na sluiting Binance Uganda

In oktober deed Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency exchange, de teleurstellende aankondiging dat de Oegandese dochteronderneming moest sluiten. Op vrijdag 27 bracht Binance een blogpost uit waarin werd aangegeven dat een ander initiatief, Binance P2P, een sterke opmars maakt op het tweede dichtstbevolkte continent ter wereld.

De post droeg de titel, P2P Merchants: Facilitating Freedom of Money in Africa. Hiermee benadrukt Binance de groei van het peer-to-peer handelsprogramma in de regio gedurende het hele jaar. Er werd met name gesteld dat Binance P2P sinds maart in totaal $ 280 miljoen aan equivalente lokale Afrikaanse valuta’s heeft verwerkt. Toen introduceerde het programma dekking voor de Nigeriaanse Naira (NGN).

Binance beweert ook dat het programma lokale handelaren in Nigeria, Kenia, Zuid-Afrika, Egypte en Marokko in staat stelt om tussen de $ 30 en $ 350 per dag te verdienen. Dit doen zij door cryptocurrencies te kopen en verkopen aan hun collega’s met lokale fiatvaluta’s. Binance adverteert ook in een aparte post dat het met Binance P2P gemakkelijk is om uw eigen cryptohandeloperatie te runnen.

Deze update volgt op opmerkingen van Binance CEO Changpeng Zhao, CZ, in mei toen hij Afrika een “onaangeboorde markt” noemde die zowel aanzienlijke kansen biedt als unieke uitdagingen. CZ gaf aan dat zij de hele Afrikaanse markt als een heel belangrijke markt zien. CZ is verder van mening dat het op dit moment over het algemeen niet erg gemakkelijk is om cryptocurrencies in Afrika te kopen, dus willen zij helpen die situatie te verbeteren.

Chris Maurice, de CEO van de in Nigeria gevestigde exchange Yellow Card, gaf in juli in gesprek met Cointelegraph een andere mening dan CZ. Maurice gaf aan dat de groei handig langskomt in termen van de cryptoscene en alles. Hij zei verder dat dingen erg snel groeien, echt over het hele continent, maar specifiek in Nigeria, Zuid-Afrika, Ghana en Kenia.

Gegevens wijzen bovendien uit dat het gebruik in Afrika toeneemt. In september bracht onderzoeksbureau Chainalysis een rapport uit over crypto-overdrachten met kleine waarden. In het rapport wordt aangegeven dat deze crypto-overdrachten over het hele continent met meer dan 50% zijn gestegen binnen het jaar.

Deze ontwikkeling is een bijzonder veelbelovende, omdat cryptocurrencies het potentieel hebben om de grensoverschrijdende uitwisseling en afwikkeling over het hele continent aanzienlijk te verbeteren.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.