Search
Close this search box.

Binnen een uur verdwijnt 12K BTC van Coinbase, terwijl ‘ongekende kapitaalinstroom in Bitcoin’ plaatsvindt

Terwijl fondsen de grootste cryptocurrency binnenstromen verlaat een nieuwe piek in Bitcoin (BTC) de grote beurs Coinbase op een nieuwe dag. Op vrijdag werd 12.354 BTC ($ 694 miljoen) in een uur tijd uit het orderboek van Coinbase gehaald, bleek uit gegevens van de on-chain monitoring resource Glassnode.

Opnieuw BTC uit het balans ervaren door Coinbase

Coinbase is, als grootste beurs in de Verenigde Staten, dit jaar vaak de locatie geweest voor grote Bitcoin-buy-ins. Plotselinge tranches van meer dan 10.000 BTC die naar privéwallets gaan, is verre van ongehoord. Maar toch toont het de wens aan om Bitcoin op zijn minst voor de lange termijn op te slaan in plaats van het binnen handbereik van een verkoop te houden, zoals Cointelegraph meldde.

Lex Moskovski, analist, is niet zeker van het type investeerder achter dergelijke transacties. Het kan een particulier of een kleine groep zijn, maar ook een institutionele investeerder of een zakelijke klant. Als commentaar op de Glassnode-gegevens gaf hij aan dat als het instellingen zijn of niet, dat het nog steeds een opvallende uitstroom is.

Een gezonde bull markt

Met on-chain indicatoren gaan de gegevens hand in hand die stevig bullish blijven. Rafael Schultze-Kraft, medeoprichter van Glassnode, benadrukte deze week een sterke stijging van de zogenaamde Realised Cap (Rcap) van Bitcoin, die eveneens de thesis over een brede koop ondersteunde. De realised cap is een maatstaf voor de marktkapitalisatie van Bitcoin op basis van de prijs waartegen elke coin voor het laatst is verplaatst.

Het geeft een nuttig inzicht in de marktsamenstelling en het sentiment van de handelaar en levert een significant ander totaal op dan de traditionele marktkapitalisatie. Schultze-Kraft tweette vrijdag dat er een ongekende kapitaalinstroom in Bitcoin plaatsvond, gemeten aan de hand van gerealiseerde kapitalisatie. Ook gaf hij aan dat de realised cap in de afgelopen 6 maanden met maar liefst $ 250 miljard is gestegen.

Een stijging van ongeveer 200%, dus gezonde bullmarkt, volgens Schultze-Kraft. Hij voegde eraan toe dat de realised cap met hetzelfde bedrag is gestegen als de volledige traditionele marktkapitalisatie van Bitcoin zoals gemeten in december 2020. Echter, Rcap kan vergeleken met de traditionele cap nog steeds opvallend stijgen voordat het de top van de bullmarkt aangeeft.

Deze week meet MVRV, die de verhouding van de twee statistieken meet, 4,4, vergeleken met 7,6 in februari. Terwijl het op meer dan 10 stond gedurende de toppen van de afgelopen marktcycli. Timothy Kim reageerde op de Glassnode-nummers dat er nog geen echte fomo ervaren is vanuit instellingen. En dat het eraan komt.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.