Search
Close this search box.

Cryptolunch 4-12: Bitcoin en Altcoins dalen verder + 5 cryptoscams 2018

In de cryptolunch van gisteren zagen we de koersen al wegzakken. Dit proces werd gisterenmiddag versneld en sindsdien dalen de cryptokoersen van Bitcoin (BTC) en Altcoins verder.

Lunchoverzicht Bitcoin en Altcoins top 10

Het grafische crypto-overzicht van deze middag laat weinig te raden over. Met uitzondering van de Tether (USDT) zijn alle cryptokoersen, inclusief die van de Bitcoin, negatief. Eos (EOS) schrijft het verlies zelfs in dubbele cijfers. Dat heeft uiteraard ook zijn effect op de weekkoersen. Bekijk het overzicht zelf maar.

Cryptolunch crypto-overzicht 4 december: Koersen Bitcoin en Altcoins nog steeds negatief.
Cryptolunch crypto-overzicht 4 december: Koersen Bitcoin en Altcoins nog steeds negatief. Live koersen vastgelegd om 12.25 uur

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Buiten de top 10 Altcoins heersen de negatieve cijfers ook, maar daar lijkt een begin van herstel zichtbaar. BinanceCoin (BN), Nem (XEM), Maker (MKR) en Dogecoin (DOGE) noteren met respectievelijk 6,71%, 2,69%, 0,07% en 0,61% weer positieve cijfers. Met uitzondering van de Dogecoin (DOGE) schrijven deze koersen ook weer positieve weekkoersen. Ondanks een verlies van -1,97% schrijft ZCash (ZEC) ook een positieve weekkoers. Het grootste dagverlies is op dit moment voor Tezos (XTZ), dat 8,53% verliest. Gemiddeld ligt het verlies rond 3,5%.

Vijf opvallende Scams in 2018

In het kader van cryptocrime dinsdag zetten we vandaag de meest opvallende ICO-fraudes van 2018 op een rij.

  • Onecoin

Onecoin is opmerkelijk genoeg nog steeds actief. Het project roemt op de website het belang van transparantie en integriteit, maar brengt dit niet in de praktijk. Zo heeft men in India al de beschuldiging gekregen dat zij een piramidespel runnen en heeft Italië voor hetzelfde feit zelfs een boete uitgedeeld. Ook zijn de servers al in beslag genomen en is er veel negatieve publiciteit geweest. Kortom, eerder een noncoin dan een onecoin.

  • De Smominru miner

Deze creatieve geest wist meer dan een half miljoen computers te infecteren met malware. Deze malware zorgde ervoor dat de computer, zonder dat de gebruiker dat wist, werd ingezet om Monero (XMR) te minen. Het bleek voor de gebruikers erg moeilijk om hiervan af te komen maar voor de miner erg lucratief. Binnen korte tijd wist hij via anderen voor 3 miljoen dollar te minen.

  • De Pincoin scam

De gebeurtenissen rondom deze scam zijn wel heel curieus. Door een zeer gedegen voorbereiding wist men, voorzover nu bekend, honderden miljoenen op te halen. Men heeft eerst een ICO gelanceerd en daarmee voor $ 660 miljoen aan kapitaal opgehaald van 32.000 investeerders. Vervolgens hebben zij hun financiële verplichtingen waargemaakt. Daar werd driftig goede publiciteit omheen gebouwd. Vervolgens heeft men met iFan een eigen token gelanceerd. Door de positieve geluiden rondom de ICO stroomden investeerders toe. Toen de revenuen binnen waren zijn de mensen achter deze zaak vertrokken. Al wat rest is een leeg bureau, een forse white paper en een website.

  • Centratech

Centratech is recent in het nieuws geweest door de schikking die bokser Floyd Mayweather met de SEC trof over de promotie van deze scam. Met een op zich veelbelovend concept om een soort creditcards voor cryptovaluta te ontwikkelen haalden de investeerders liefst 32 miljoen dollar op. De SEC zat er echter bovenop en arresteerden de mensen achter dit verhaal al snel. Het bleek dat er geen product was en dat men extreem ver is gegaan om investeerders te misleiden. Overigens is er goed nieuws voor de investeerders. De SEC heeft ervoor gezorgd dat zij hun investering, met rente, terugkrijgen.

  • Howeycoins

De laatste scam is wel heel bijzonder. Deze heeft namelijk geen slachtoffers gemaakt en geen geld opgehaald. Bovendien is deze scam volledig goedgekeurd door de autoriteiten. Howeycoins is namelijk een fake-ICO die door de SEC (Amerikaanse beurswaakhond) in de markt is gezet als publiekscampagne. Eenieder die op basis van de schreeuwerige campagne wilde investeren kreeg in plaats daarvan een uitleg over ICO-scams. Bekijk hiervoor ook eens het nieuws op Bitvavo en Binance.

bron: bitcoinexchangeguide.com

 

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.