Search
Close this search box.

Dit is Izabella, de eerste Bitcoin-baby

Als je dagelijks bezig bent met Bitcoin (BTC), werkt in marketing en jouw vrouw in verwachting is heb je inspiratie genoeg voor een leuke PR-stunt. Dit bewijst Peter Bowles, CEO bij Dynamo PR met de stunt rond zijn dochtertje Izabella, de eerste Bitcoin-baby ter wereld.

Bitcoin-baby Izabella?

Toen Izabella Anna Bowles op 6 januari geboren werd zette Peter een advertentie in The Times. Onder de kop ‘Bitcoin Baby’ kondigde hij haar geboorte aan. Hierbij plaatste hij de public key van een Bitcoin Wallet die hij geopend had op haar naam. Het bijschrift luidt: ‘Bitcoin College fund’.

Advertentie Bitcoin Baby met Bitcoin Wallet
De advertentie voor Bitcoin Baby Izabella Anna Bowles. De public key is: 1ZAB5XeKMdvax2S8eZT7GQ6Nj4xjbsw1Y.

[letsreviewaffiliate url=”https://bitvavo.com/?a=94478926DE” text=”Zelf beleggen? Kies het Nederlandse Bitvavo” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Is het Bitcoin College Fund succesvol?

Inmiddels wordt de advertentie volop gedeeld op internet en ook driftig verspreid op Bitcoin-gerelateerde sites. Klaarblijkelijk met succes, want inmiddels is er al ruim een Bitcoin opgehaald. Uiteraard ontvangt de familie Bowles geen rente, maar gezien de te verwachten koersstijgingen lijkt de schoolloopbaan van Izabella inmiddels gefinancierd.

De eerste Bitcoin Baby

Met deze actie is de familie Bowles voor zover bekend de eerste familie die een Bitcoin-baby heeft voortgebracht en op deze manier haar toekomst probeert veilig te stellen. Uiteraard zijn er wel al langer initiatieven bekend waarmee je Bitcoin (BTC) kunt doneren aan het goede doel.

Het ananas-fonds

Misschien wel het bekendste initiatief op dit gebied is het Ananas-fonds. Een crypto-miljonair die tijdens het hoogtepunt van de Bitcoin-koers vond dat hij inmiddels genoeg verdiend had, zette een fonds op. Dit anonieme Ananas-fonds helpt met koerswinsten die de miljonair maakt goede doelen te ondersteunen. Volgens de website is inmiddels zo’n 55 miljoen dollar geïnvesteerd in 60 goede doelen.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Nederlands initiatief: Whydonate.nl

In Nederland is in september 2018 ook een initiatief gestart waarmee je anoniem Bitcoins kunt doneren aan een goed doel. Whydonate.nl zet jouw Bitcoins om in Euro’s en doneert deze aan het goede doel van jouw keuze. Zo kun je anoniem de medemens helpen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.