Bitcoin bereikt een nieuw hoogtepunt van $ 51,3K, waarbij een analist het verklaart als een historische parabolische vooruitgang

Op 17 februari bereikte Bitcoin (BTC) nieuwe recordhoogten vanaf zijn bestaan van meer dan $ 51.200. De beweging van Bitcoin wordt bevestigd door handelaar Peter Brandt als een parabolische vooruitgang.

De onbekende zone van $ 50.000 wordt betreden door Bitcoin

Woensdag overschreed BTC/USD opnieuw het weerstandsniveau van $ 50.000, lieten gegevens van Cointelegraph Markets en TradingView. Dit keer verder naar onbekend terrein. Voor de eerste keer ooit had dinsdag Bitcoin $ 50.000 bereikt. Echter, het niveau hield niet langer stand dan een paar minuten. Analisten zeggen dat de grootste cryptocurrency met zijn terugkeer zich bevindt in een parabolische opmars. Het is de vierde in zijn twaalfjarige geschiedenis.

Brandt tweette naast een geannoteerde prijsgrafiek dat big picture $ BTC Bitcoin zijn derde parabolische vooruitgang ondergaat in het afgelopen decennium. Brandt zei ook dat een parabolische vooruitgang op een rekenkundige schaal uiterst zeldzaam is. Drie op een logschaal is historisch, volgens Brandt. Dan Held, hoofd van groei bij Kraken, merkte op in een reactie dat er in feite vier parabolische vorderingen zijn gemaakt.

Als de beginfase van Bitcoin vóór 2012 wordt meegerekend. Als de vooruitgang wordt geschonden, zal een correctie van 80% het meest voorkomen als een bearish gevolg, voegde Brandt eraan toe. Nadat Bitcoin een piek bereikte van bijna $ 20.000, werd dergelijk gedrag waargenomen in 2018. Een jaar later bereikte de markt een dieptepunt op $ 3.100.

Is het een nieuw normaal?

Toch suggereren verschillende indicatoren dat Bitcoin verre van een opwaartse trend overtreedt, zoals Cointelegraph meldde. Omdat Bitcoin eerder aan het begin dan aan het einde van zijn bull-run staat. Woensdag verklaarde Samson Mow, Blockstream CSO dat $ 50.000 Bitcoin het nieuwe normaal is. Anderen merkten op dat macrofactoren zouden kunnen samenkomen om een kettingreactie van acceptatie te creëren, die Bitcoin nog verder in het proces van prijsontdekking zou duwen.

Terwijl de nieuwe prijshoogtes besproken werden. Documenting Bitcoin, het populaire Twitter-account, voegde toe dat men niet van mening moet zijn dat $ 50.000 per Bitcoin duur is. Verder dat men moet uitkijken wanneer de regering aankondigt op het punt te staan om $ 1.900.000.000.000 uit het niets te drukken. Bitcoin had het momentum gehaald uit de groei van altcoin met zijn bewegingen van de afgelopen dagen bleek ondertussen uit gegevens.

Hierbij zagen alle top tien cryptocurrencies behalve Polkadot (DOT) zijwaartse prijsactie.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.