Bitcoin bereikt het hoogste punt in twee weken boven $55.000, vooruitlopend op de inflatiegegevens in de VS

Hogere Amerikaanse inflatie die naar verwachting vandaag zal worden onthuld, is zowel goed als slecht nieuws voor bitcoin-prijzen.

Bitcoin blijft woensdag hoger handelen en haalt de komende Amerikaanse inflatiegegevens opzij die de vrees voor een vroege afwikkeling van monetaire stimuleringsmaatregelen door de Federal Reserve zouden kunnen versterken.

De topcryptocurrency op basis van marktwaarde bereikte eerder vandaag een hoogste punt in twee weken van $55.822 na een vijfdaagse winning streak waarbij de prijzen zich terugtrokken van onder $47.000.

De Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI), die vandaag om 08.30 uur ET wordt gepubliceerd, zal naar verwachting laten zien dat de kosten van levensonderhoud in ‘s werelds grootste economie met 0,4% zijn gestegen in februari van 0,3% in januari. Op jaarbasis is de CPI naar verwachting gestegen van 1,4% in januari tot 1,7%.

De gegevens kunnen de prijs van bitcoin beïnvloeden, aangezien de cryptocurrency wordt beschouwd als een afdekking tegen inflatie en onvoorzichtigheid van monetair en fiscaal beleid. Hoewel een groter dan verwachte sprong in inflatie de bullish case van bitcoin op de lange termijn zou versterken, zou de onmiddellijke reactie van de cryptocurrency bearish kunnen zijn.

Dat komt omdat een boven voorspelde CPI het verhaal zou bevestigen dat de cocktail van monetaire en fiscale stimuleringsmaatregelen, naast een economisch herstel, de inflatie aanwakkert. Dat zou kunnen leiden tot een vroege aanscherping van de stimuleringsmaatregelen door de Fed en een nieuwe poot hoger in de rente op staatsobligaties en de Amerikaanse dollar.

De rente op staatsobligaties piekte in de laatste week van februari, waardoor de dollar omhoog ging en bitcoin en aandelen omlaag werden geduwd, omdat beleggers de waarschijnlijkheid van de eerste renteverhoging van de Fed aan het einde van 2022 in plaats van 2024 in de nasleep van stijgende inflatieverwachtingen en tekenen van economisch herstel.

Met andere woorden, de markten verwachtten twee weken geleden een opleving van de inflatie. Als zodanig zullen bitcoin en andere activa mogelijk niet veel prijsactie zien als de groei van de CPI overeenkomt met de schattingen.

Vanuit het oogpunt van technische analyse ziet de cryptocurrency er bullish uit, nadat ze een belangrijke prijshindernis heeft genomen.

Bitcoin heeft de weerstand van $52.666 (3 maart hoog) omgedraaid naar ondersteuning.

Het MACD-histogram, een indicator die wordt gebruikt om trendsterkte en trendveranderingen te meten, is weer boven nul gestegen, wat duidt op een heropleving van de stier. De 5- en 10-daagse prijsgemiddelden neigen opnieuw naar het noorden, wat duidt op een bullish setup.

De onmiddellijke weerstand wordt gezien op $58.332 (recordhoogte), gevolgd door het psychologische niveau van $60.000.

Ondersteuning van $50.000 kan een rol gaan spelen als de CPI de schattingen met een grote marge overtreft, wat de traditionele markten onrustig maakt.

Op het moment van de pers verandert bitcoin van eigenaar in de buurt van $54.790, wat neerkomt op een winst van 1,6% op 24-uurbasis. Het 10-jaarsrendement komt uit op 1,56% en is in de afgelopen vijf weken met meer dan 50 basispunten gestegen tot boven de 1,6%. Elders stijgen de S&P 500-futures met 0,30%.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.