Search
Close this search box.

Crypto top 25 (mei): Bitcoin presteerde minder in halving

In mei waren alle ogen op de Bitcoin (BTC) gericht. Was het niet vanwege de historische halving, dan was het wel omdat Satoshi Nakamoto plotseling leek op te duiken. Als je naar de cijfers kijkt zou je de dominantie van BTC echter niet verwachten. Dit was de maand mei in cijfers.

[affcoups id=”2229″]

Het is weer de eerste van de maand, dus zoals altijd blikken we weer terug op de cryptomarkt in cijfers. Uiteraard kun je de cryptocijfers over april ook nog steeds bekijken.

De beste en slechtste investeringen van mei

Zoals altijd bekijken we eerst de top-25. Dat het een goede maand was zien we aan het totaal.

[ninja_tables id=”4729″]

Top 3 slechtst presterende cryptomunten in mei

Er is slechts één cryptomunt met een negatief resultaat. Deze hekkensluiter is de Tether (USDT), die 0,24% inleverde. Vlak daarboven eindigde de andere stable coin uit de top-25, de USD Coin (USDC), die een rendement van 0,10% wist te realiseren. De negatieve top 3 cryptomunten over mei is compleet met de Bitcoin SV (BSV), die slechts 2,67% rendement noteerde.

De best presterende cryptomunten van mei

Natuurlijk waren er cryptomunten die een veel beter rendement scoren. Ethereum (ETH) behaalt brons met een maandrendement van 27,15%, waarmee het verliest van Crypto.com Coin (CRO), dat 33,85 % rendement noteerde. Dit was niet genoeg voor de eerste plaats. Cardano (ADA) voert de cryptomarkt aan met een rendement van 61,36%.

Met deze positieve maandresultaten verleggen we de focus op de prestaties van dit jaar. Sinds 1 januari is er veel gebeurd op de cryptomarkt.

De slechtst presterende cryptomunten van 2020

Wie op 1 januari is ingestapt in cryptomunten heeft veel kunnen verdienen. In de top 25 had je alleen een (fors) verlies geleden als je in Cosmos (ATOM) had belegd. Die keuze had je 39,23% van jouw inleg gekost. Daarna vinden we onderin de stable coins USD Coin (USDC) en Tether (USDT) met respectievelijk 0,22 % en 0,47% rendement. Van de meer risicovolle munten sluiten Eos (EOS) en Ripple (XRP) de rij met respectievelijk 3,99 % en 5,88% rendement.

De best presterende cryptomunten van 2020

Wanneer je op 1 januari Cardano (ADA) had gekocht was het deze maand dubbel feest. Naast het beste maandrendement had je uit de top 25 ook de bronzen kandidaat gekozen met een rendement van 136,02% sinds begin van dit jaar. Beleggers in Chainlink (LINK) hebben het iets beter, want met een rendement van 146,81% valt er weinig te klagen. De enige investeerders die nog meer reden voor feestje zijn de Crypto.com Coin (CRO)-adepten. Zij mogen sinds 1 januari een onwaarschijnlijk rendement van 158,87% noteren. Uiteraard rest de vraag hoe de ‘grote drie’ gepresteerd hebben. Wij zetten het op een rij.

Hoe presteerde de top 3 cryptomunten dit jaar?

Dat Ripple (XRP) met een rendement van 5,52% in mei niet best presteerde zagen we al, de 21ste plek is dan ook teleurstellend. Ook de halving, waar men reikhalzend naar uitkeek, maakte weinig indruk, want met een rendement van 11,03% kwam de Bitcoin (BTC) niet verder dan een 15de plaats. De beste prestatie was deze maand voor Ethereum (ETH), dat dankzij een rendement van 27,15% de derde plaats op de ranglijst behaalde.

Hoe presteert Bitcoin (BTC) in 2020?

Sinds 1 januari heeft de Ripple (XRP) een rendement van 5,88% behaald. Hiermee is zij de slechtst presterende munt uit de top-3, waarmee zij de 21ste plaats bezet in de top 3. Ondanks de halving moet de Bitcoin (BTC) genoegen nemen met een tweede plaats met een rendement van 32,78% hetgeen goed is voor slechts een 15de plaats. Ethereum (ETH) had dit jaar de beste investering van de top-3 geweest. Met een rendement van 83,70% bezet de munt de derde plaats.

Is het Altcoin-seizoen daarmee begonnen?

Nu de Bitcoin (BTC) het ondanks de halving niet verder schopt dan een 15de plaats kun je jezelf afvragen of het Altcoin-seizoen weer begonnen is. Om hier een beeld bij te krijgen bekijken we de Midcap (WMC)- en Smallcap (WSC) index zoals deze door Weiss Crypto Rating wordt bijgehouden.

Op 1 januari stond WMC-index op 1.654,83 om tot 1 mei door te stijgen naar 3.104,85. In de meimaand steeg de index door naar 3.501,02. Daarmee noteert de index tot 1 mei een rendement van 87,62%. In mei voegt zij daar 12,8% aan toe. Daarmee heeft de index vanaf 1 januari 111,56% rendement op.

Voor de WSC-index waren de cijfers XX. Deze index begon op 1 janauri het jaar met een stand van 1.327,80. Op 1 mei was de index gestegen naar 1.909,66. In mei steeg de index verder naar 2.695,81. Daarmee noteert deze index tot 1 mei een rendement van 43,8%. In mei kwam daar nog 41,2% bij. Daarmee hebben de kleinere cryptomunten vanaf 1 januari een rendement genoteerd van 41,17%.

[affcoups id=”3782″]

Of we daarmee al van een Altcoin-seizoenen spreken is de vraag, maar de rendementen van de Altcoins zijn opvallend. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen ook in juni op de voet.

De cijfers zijn, met uitzondering van de Index-ratings, gebaseerd op de statistieken van Tradingview.


Volg CryptoClan op Facebook


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.