Search
Close this search box.

Bitcoin weer door psychologisch grenzen: wat verwachten we?

Na een lange periode van horizontale koersen schiet de Bitcoin momenteel eindelijk weer omhoog. Ook zien we weer meer volatiliteit. Wij zetten op een rij waarom deze koersstijging wel eens anders kan zijn dan de voorgaande en wat dit betekent voor de Altcoins in de top-25.

[affcoups id=”2229″]

Wat is er aan de hand met de Bitcoin?

Sinds het weekend schiet de Bitcoin (BTC) steil omhoog. Inmiddels is de koers de $ 10.000,- ruim gepasseerd en heeft ook de weerstand op $ 10.500,- geen zand in de radars gestrooid. De actuele koers van de Bitcoin zie je in onderstaande grafiek.

In dollars passeren we de $ 10.700,- waarmee we weer terug zijn bij de hoge koersen van het begin van het jaar. Waar eerdere koersbewegingen boven de $ 10.000,- in de afgelopen periode steeds tot een snelle en sterke correctie hebben geleid kan dat deze keer anders zijn. Er zijn namelijk twee belangrijke factoren die het verschil (kunnen) maken.

Wat is de verwachting voor de Bitcoin koers?

Dat de Bitcoin (BTC) na de halving klaar is voor forse koersstijgingen is geen verrassing, dus deze factor laten we voor nu even buiten beschouwing als we een inschatting voor de koersbeweging op korte termijn moeten maken. Allereerst zien we de angst op de financiële markten. Investeerders vertrouwen de traditionele geldmarkt niet meer en vluchten naar goud, zilver en Bitcoin. Deze trend lijkt aan te houden. Door de sterke koersstijging van de BTC ontstaat zelfs een soort ‘self fulfilling prophecy’. Daarnaast zien we, als we de grafieken voor een bear- en bullscenario naast elkaar leggen, de koers zich momenteel duidelijk via het bullscenario ontwikkelt.

Bitcoin bull scenario en Bitcoin bear Scenario
Via: Tradingview.com | Gage Skidmore, CC

Bovendien biedt een ander effect op korte termijn verdere mogelijkheden tot koersstijging.

Visa toont vertrouwen in Bitcoin

Vorige week kreeg de Bitcoin een steun in de rug van de Amerikaanse regering. Banken kregen toestemming om bewaarservices voor cryptomunten in te richten en ook handelstools voor handel in cryptovaluta te ontwikkelen.

Een van de partijen die direct anticipeerde is Visa (het bedrijf achter de Visacard). Zij maakten bekend dat zij zwaar in BTC stappen en een eigen wallet gaan ontwikkelen in samenwerking met bestaande cryptobeurzen. Daarmee hebben zij de weg geopend voor meer techbedrijven om dergelijke diensten te ontwikkelen. Hiermee lijkt de stap naar een mainstream cryptomarkt steeds dichterbij te komen. Dit zien we terug in de indicatoren, die voor de Bitcoin op lange, middellange en korte termijn gunstig zijn.

[affcoups id=”3782″]

Altcoins reageren wisselend

De rest van de markt reageert verdeeld op de euforie voor de Bitcoin. Ethereum profiteert mee, maar andere munten, zoals Cardano (ADA) en VeChain lijken juist te moeten incasseren. Nu is dit wellicht verklaarbaar. Cardano staat namelijk vlak voor de Shelly-update en daar lijkt men te kiezen voor het aloude ‘buy the rumour, sell the news’. Ook ChainLink (LINK) blijft in het rood. Dit komt ongetwijfeld omdat dezelfde partij die de munt vorige week al keihard van fraude beschuldigde nu ook met een zogenoemde ‘class action’ rechtszaak dreigt.

De sentimenten voor de Bitcoin (BTC) steken gelukkig positief af bij dat gekrakeel.


Volg CryptoClan op Facebook


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.