Search
Close this search box.

Dit is de Bitcoin bull strategie van Peter Brandt: checking the boxes!

Peter Brandt is een van de meest invloedrijke Bitcoin-handelaren in de cryptogemeenschap. De man staat bekend om zijn messcherpe technische analyses en interpretatie van statistieken en grafieken. Hij hanteert 4 criteria om te beoordelen of de Bitcoin in een bull-fase zit. Wij zetten ze op een rij en checken de vinkjes. Is de Bitcoin aan de volgende bull-run begonnen?

[affcoups id=”2229″]

Wie is Peter Brandt?

Inmiddels is Peter Brandt de 70 gepasseerd, maar zeer invloedrijk in de Bitcoin – gemeenschap. Hij is al sinds 1976 actief in de grondstoffenhandel. Vanuit die tijd heeft hij een sterke reputatie opgebouwd als het gaat over het handelen op basis van patronen en statistieken. Hij schreef 2 boeken en behoorde tot de 30 meest invloedrijke economen ter wereld.

Wat doet Peter Brandt met Bitcoin?

Ook in de wereld van de Bitcoin baart hij inmiddels opzien door zijn scherpe interpretatie van patronen en statistieken. Bovendien prijzen andere invloedrijke mensen hem als een integere autoriteit. Zo schatte hij het tot nu toe hoogste punt aller tijden in 2017 goed in. Vorig jaar baarde hij opzien door twee maanden van tevoren de bull-run van Bitcoin in april-mei te voorzien en dit op social media te delen.

Let op: met deze Tweet deelde Peter Brandt de Bull-run van 2019.

Inmiddels is hij nog steeds positief over de Bitcoin. Hij gebruikt hiervoor een cijfermatige beoordeling op basis van vier criteria. In een Tweet, uiteraard met bijbehorende statistiek, zet hij zijn vier criteria op een rij.

Zoals we zien zijn de criteria te verdelen over lange-termijn en korte-termijn factoren. Het eerste criterium is aan de hand van de Bollinger bands goed te volgen.

Het tweede patroon is ook redelijk eenvoudig te volgen als je de dagelijkse analyses van Tradingview bestudeert. Een omgekeerd hoofd-schouder patroon wil zeggen dat de koers hoog begint, daalt, enige tijd constant blijft en weer terug veert naar het hogere beginpunt. Hiermee toont de markt een beheersing van koersen en veerkrachtigheid.

Ook het zes-maandscriterium is daarmee helder.

Het vierde criterium van ‘cryptocultists’ is wat minder eenduidig vast te stellen. Met cryptocultists bedoelt Peter Brandt de mensen die de Bitcoin eigenlijk altijd vasthouden als de markt niet te slecht wordt. Als zij handelen is dat meestal een verkoop oftewel het nemen van verlies of winst. Wanneer zij dit niet doen betekent dit dat zij de Bitcoin vasthouden omdat zij in betere tijden (en dus hogere koersen) geloven.

Zoals we zien ligt de dominantie van de Bitcoin nog steeds rond 70% van de markt. Ook zien we dat veel grote Bitcoin-wallets niet of nauwelijks bewegen. Het lijkt er dus inderdaad op dat de cryptocultists zich rustig houden.

[affcoups id=”3782″]

Conclusie over Peter Brandt’s bull-strategie

Het prettige aan Peter Brandt is dat hij zich baseert op statistieken die objectief en voor iedereen inzichtelijk zijn. Daarmee kan hij op objectieve wijze een aantal conclusies trekken. Hij heeft in het verleden meerdere malen bewezen dat hij de juiste analyses over cryptomunten kan trekken.

Daar tegenover staat dat critici hem wel eens verwijten dat hij niet altijd even constant is en dat ook hier geldt dat het doen van eigen onderzoek de beste bodem is voor het maken van een investeringsbeslissing. Wel heb je met deze criteria weer een aantal potentiële criteria voor jouw onderzoek.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.