Bitcoin crash tot $ 50.000 veroorzaakt door een enorme Chinese stroomstoring?

Willy Woo, de populaire cryptomarktanalist, merkte op dat rapporten, die de stroomuitval identificeerden, eind vorige week werden gepubliceerd. Hierbij vond de stroomuitval plaats om veiligheidsinspecties te vergemakkelijken als reactie op een recent overstromingsongeval in een lokale kolenmijn. Door het ongeval zaten 21 mijnwerkers tijdelijk ondergronds vast, nadat de stroom en de communicatie waren uitgevallen.

Xinjiang vertegenwoordigt bijna een kwart van de wereldwijde hash-snelheid, volgens de Cambridge Bitcoin Energy Consumption Index, of CBECI. Gisteren was de grootste dagelijkse daling van de totale hash-snelheid van het Bitcoin-netwerk sinds november 2017 te zien, merkte de analist op. Volgens Ycharts daalde de hash-snelheid sterk van 172 miljoen terahashes per seconde tot minder dan ongeveer 154 miljoen TH/s.

De gewelddadige cryptocurrency-crash van zondag heeft Woo toegeschreven aan een plotselinge daling van de hash-snelheid als gevolg van een stroomstoring in de Chinese regio Xinjiang. Hij wijst naar 9.000 BTC die naar Binance op vrijdag is overgemaakt. Hij speculeerde dat het geld waarschijnlijk is verzonden door een “whale met meer kennis van de gebeurtenissen in China”.

Het neerwaartse momentum zorgde voor $ 4,9 miljard aan Bitcoin-liquidaties en nog eens $ 4,4 miljard aan margestortingen op de altcoin-markten. Hierbij werden een recordaantal van 1 miljoen accounts geliquideerd. In combinatie met zware verkopen op de driemaandelijkse termijnmarkten. Niet eenieder is het echter eens met de analyse van Woo.

Adam Cochran, partner van Cinneamhain Ventures, omschrijft het idee dat een stroomstoring gisteravond in een mijnregio in China leidde tot de drop in $ BTC als “volslagen onzin”. Langetermijnwalvissen die zelden verkopen, kopen veel te midden van de dip, merkte Woo op. Bovendien voegde hij eraan toe dat het lagere bereik van $ 50.000 het grootste cluster van koersvorming vormt sinds BTC onder de $ 10.000 bedroeg.

Woo gaf aan dat de validatie van BTC als activa van een biljoen dollar heel sterk is. hij voegde eraan toe dat 13,5% van het volledige BTC-aanbod on-chain is verplaatst terwijl de kapitalisatie van Bitcoin meer dan $ 1 biljoen bedroeg.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.