Bitcoin creditcard

Nu cryptocurrency steeds belangrijker wordt in de wereld, kan een Bitcoin creditcard ook niet uitblijven. Daarbij betalen steeds meer mensen met een betaalkaart of creditcard in verschillende winkels en webwinkels, waardoor een betaling met Bitcoin ook eenvoudig ingevoerd zou kunenn worden. Bitcoin creditcard

De cryptocurrency is echter nog lang niet overal geaccepteerd, maar wanneer dit het geval is, kan een creditcard een goede uitkomst bieden. Het is daarom belangrijk om je alvast in dit gegeven te verdiepen en ervoor te zorgen dat je jouw kaart aan gaat schaffen voordat iedereen hem in huis heeft. 

Een Bitcoin creditcard voor iedere betaling

Bitcoin en creditcard hebben beide een ding gemeen: ze hebben een enorme impact en zijn vrijwel onmisbaar geworden in ons leven. Daarom zijn er vandaag de dag ook creditcards te vinden waarop je jouw crypto kunt zetten. Dit wordt ook wel een Bitcoin debitkaart genoemd en kan ervoor zorgen dat je in iedere winkel kunt betalen. Deze prepaid kaart werkt namelijk via het netwerk van Mastercard en Visa, waardoor je jouw cryptocurrency gewoon als euro’s kunt gebruiken in de winkels. Je zit hierdoor niet meer aan de limieten vast, want deze valuta wordt overal geaccepteerd.

Jouw crypto creditcard is dus geld waard en je hoeft niet altijd meer met jouw gewone bankrekening te betalen.

Overal ter wereld betalingen uitvoeren

Een Bitcoin credit card kan er dus voor zorgen dat je overal ter wereld kan betalen, zolang Mastercard maar ondersteund wordt. Dit is in vrijwel iedere winkel het geval. Je kunt het daarom zien als een nieuwe ontwikkeling op de cryptomarkt. Mastercard en Bitcoin hebben immers de handen ineengeslagen om meer betalingen uit te kunnen voeren. De crypto creditcard geeft jou de gelegenheid om tijdelijk creditcardnummers aan te maken om de betalingen uit te kunnen voeren.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een investering te maken in de kaart. Deze kun je voor slechts enkele euro’s kopen, waarna je in iedere winkel kunt betalen met de pas die je in handen hebt gekregen.

Geld storten en beginnen

De Bitcoin debitcard kun je vergelijken met de ouderwetse telefoonkaarten. Deze kaarten moesten een bepaald tegoed hebben om te kunnen gebruiken. Dit is ook het geval bij de Bitcoin creditcard. Je moet daarom eerst geld in jouw wallet storten. Dit bedrag geeft een hoeveelheid aan Bitcoins aan. De Bitcoins die je in jouw bezit hebt, kun je daarna gebruiken. Daarvoor worden de bedragen altijd omgerekend naar euro’s. Door de huidige koers van Bitcoin kun je veel betalingen verrichten voordat je jouw pas opnieuw op moet waarderen. Crypto creditcard

Met een euro heb je immers al veel Bitcoins in jouw bezit en heb je ze ook direct op jouw Bitcoin credit card staan.

Aan de hand van een voorbeeld

Om het beter te snappen kun je dit voorbeeld nemen. Je koopt als gebruiker een aantal Bitcoin met iDEAL. Deze worden dan direct in de wallet gestort. Dit is ook wel de portemonnee, maar dan digitaal. De cryptocurrency wordt dan weer doorgestuurd naar een andere wallet, welke gekoppeld is aan de crypto creditcard. Doordat je met iDEAL jouw stortingen doet, kun je zelf bepalen hoeveel geld er op de kaart komt te staan. Je hoeft hierdoor niet direct alle Bitcoins in het bezit te hebben, maar ook afwachten wat de koersen doen.

De Bitcoin debitkaart geeft jou hierdoor meer ruimte en je kunt niet te veel uitgeven.

Geen derde partijen

Zodra je gebruik maakt van jouw crypto debit card kun je de traditionele banken en de bijbehorende voorwaarden voorkomen. Je hebt hierdoor ook niet meer te maken met de bankkosten, want een wallet aanmaken bij een platform is gratis en je kunt op ieder moment bekijken of je de cryptocurrency aanschaft. Daardoor heb je altijd een volledige controle over jouw geld. Derde partijen hebben geen inzicht in jouw transacties en je hebt minder beperkingen dan wanneer je met jouw bankrekening aan de slag gaat. De financiële privacy en de veiligheid staan centraal bij deze kaart.

Wanneer je met een Bitcoin debit card in Nederland betaalt, heb je dus niet te maken met een krediet. Hierdoor klopt de benaming niet helemaal. De betalingen worden namelijk direct verwerkt en kan daardoor beter gezien worden als een betaalpas. De nadelen van een creditcard zijn hierdoor volledig uit de weg geholpen.

Cryptocurrencies kopen?

Direct crypto kopen