Bitcoin daalt tot $ 45K als gevolg van een BTC prijscrash van 20%

Een mislukte terugwerking boven $ 50.000 lijkt het niveau terug te draaien naar verzet, aangezien $ 47.000 een nieuwe prijsfocus wordt. Bitcoin (BTC) verlengde zijn verliezen op 23 februari omdat de verkoopdruk voor het eerst in meer dan een week de markten onder $ 47.000 bracht.

Een nieuwe duik brengt BTC/USD naar dieptepunten van 8 dagen

De gegevens van Cointelegraph Markets en TradingView schetsten dinsdag een somber beeld voor stieren toen BTC/USD-dieptepunten van $ 45.000 bereikte op Bitstamp. De verliezen keren een herstel om dat de prijscrash van maandag met 20% stopte vanaf het hoogste punt ooit in de buurt van $ 58.000.

Bitcoin stuiterde op $ 47.400 op de dag om terug te keren naar $ 54.000 voordat een nieuwe dip begon. Op het moment van schrijven fungeerde $ 47.000 opnieuw als een vorm van focus voor ondersteuning, met het traject nog onduidelijk te midden van zware volatiliteit.

Analyse van koop- en verkoopposities gaf weinig hoop op het terugdringen van verliezen als dat niveau zou mislukken, met een gebrek aan ondersteuning onder $ 46.500.

$ 50.000 wordt weer verzet

Voor analisten was zelfs het vooruitzicht van een serieuzere retracement echter niets te vrezen. Vergeleken met eerdere prijsdalingen, is de huidige een druppel in de oceaan. Analist Michaël van de Poppe van CoinTelegraph Markets vatte samen voor Twitter-volgers “,We hebben 2018 en 2019 meegemaakt. Dit is niets”.

 In een bijbehorende YouTube update voorspelde hij dat beren zouden moeten vasthouden, Bitcoin zou kunnen komen voor wat klassiek gedrag is voor de maand maart, die traditioneel wordt gecorrigeerd.  Een verdere tweet voegde toe “,Bounce-regio voor Bitcoin nadert. Ik denk dat we nu dichtbij zijn”, voegde een verdere tweet toe.

“Verzetszone op $ 48.500 en $ 51.000.”

Zoals Cointelegraph meldde, variëren theorieën die de neergang verklaren van uitverkoop van walvissen tot natuurlijke marktcycli.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.