Search
Close this search box.

Deze absurde Bitcoin transactie laat zien waarom de markt stagneert

Er gebeurde vandaag iets zeer opvallends met de Bitcoin. Deze situatie laat treffend zien waarom de belangrijkste cryptomunt momenteel doelloos lijkt. Klaarblijkelijk moet de markt nog veel leren.

[affcoups id=”2229″]

Welke opvallende transactie met Bitcoin vond er plaats?

We bespraken al eerder de invloed die Bitcoin whales op het koersverloop kunnen hebben. Ook lieten we al eerder zien dat manipulatie op de loer ligt. Dit werd vanmiddag in een bizarre gebeurtenis duidelijk. De hoofdrolspelers zijn een Bitcoin whale (Joe007) en een liefhebber van een andere cryptomunt, de DogeCoin (DOGE) met bijnaam Samu. Zij hadden een weddenschap voor 5 miljoen DOGE (zo’n 11.000 dollar) dat de koers van de Bitcoin vandaag om 13 uur boven $ 7.100,- zou liggen.

Als het hierbij zou blijven zou deze weddenschap aan velen voorbij zijn gegaan. Wie echter het koerspatroon van vandaag bekijkt ziet een bijzonder patroon. Vlak voor 13 uur werd er namelijk 800 Bitcoin (BTC) gekocht. Joe007 claimt dat hij dit gedaan heeft om zo zeker te weten dat hij de weddenschap zou winnen.

Uiteraard ontstond er hierdoor discussie tussen Samu en Joe007 en Samu heeft, naar het zich laat aanzien geweigerd uit te betalen. De wallet van Joe007 bevat namelijk slechts voor enkele tientjes aan Doge en Samu reageerde ook op Twitter met de mededelinig dat hij niet zou betalen.

In onderstaande grafiek zie je de bijzondere koersbeweging. (Tekst gaat verder na de tweet)

Inmiddels is er veel discussie over de situatie onder cryptovolgers. Velen betwijfelen of de claim van Joe007 wel terecht is. Vraag is of dit relevant is.

Hoe de Bitcoin getroffen wordt door deze transactie

De Bitcoin- en cryptogemeenschap wil graag serieus genomen worden door grote partijen. Massa-adoptie en de toestroom van institutionele beleggers zijn daarbij van groot belang. Wanneer het verhaal van Joe007 waar blijkt toont dit aan dat koersmanipulatie door één persoon mogelijk is.

Daarnaast toont dit aan dat de markt verre van volatiel is. Immers, als het waar is had Joe007 ingeschat dat hij het risico om 800 Bitcoin te kopen (en zo ruim 5,7 miljoen dollar in te brengen) om een weddenschap ter grootte van nog geen 11 duizend dollar te winnen.

Zelfs wanneer Joe007 (geheel of gedeeltelijk) zou bluffen is het feit dat zo’n mededeling serieus genomen wordt en voor zoveel ophef zorgt een teken dat de markt erg beïnvloedbaar is. Dit komt de reputatie van de Bitcoin en daarmee de interesse van professionele beleggers niet ten goede.

[affcoups id=”3782″]

Conclusie: de markt moet volwassen worden

Het is dan ook te begrijpen dat de markt momenteel rustig is, zoals de live koersen laten zien. Voor meer interesse en stijgende koersen zijn positieve signalen en ontwikkelingen belangrijk en daar kan de markt dit soort capriolen niet bij gebruiken.

Bron: Cointelegraph

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.