Bitcoin door Elon Musk toegevoegd aan zijn Twitter-bio met 43,7 miljoen volgers

De spotprijs van Bitcoin (BTC) werd gevolgd door een bijna onmiddellijke verhoging van 13%, toen, Elon Musk, de rijkste man ter wereld zijn Twitter-bio op vrijdag bijwerkte. Simpelweg door het woord Bitcoin toe te voegen. Vrijdagochtend leek de bio van Musk te zijn bijgewerkt en werd gevolgd door een cryptische tweet die verwees naar de onvermijdelijkheid van … iets.

De 43 miljoen volgers van Musk, die om )8:22 UTC werden getweet, hadden dit blijkbaar opgemerkt. De tweet werd door sommigen beschouwd als een verwijzing naar de prijsstijging van Dogecoin (DOGE). Deze werd aangewakkerd door r/Wallstreetbets-handelaren als een vervolg op de recente GameStop-aandelenkorting. De tweet werd door anderen beschouwd als te zijn gerelateerd aan Bitcoin.

Bitcoin ging, hoe dan ook, om 08:44 uur plotseling van start. De waarde van Bitcoin steeg in de loop van de volgende 30 minuten met 13,9%, naarmate zijn prijs steeg vanaf een startpunt van $ 32.194. Volgens gegevens van CoinMarketCap had de coin om 09:04 een waarde van $ 36.670 bereikt. BTC bleef kort daarna stijgen en bereikte uiteindelijk $ 37.420. Dit is een groei van meer dan 20% vergeleken met de voorgaande 24 uur.

Nadat Musk een Doge-meme plaatste, steeg de waarde van Dogecoin met 25% in december 2020. Eerder had Musk Dogecoin-memes gepost, gevolgd door de woorden, Het is onvermijdelijk, wat misschien een idee geeft van de aard van de tweet van vrijdag. Musk is niet eens de eerste miljardair die het woord Bitcoin aan zijn Twitter-bio toevoegt. De CEO van deze sociale mediasite, Jack Dorsey, deed halverwege 2020 hetzelfde.

Dorsey is de CEO van Square, het fintech-bedrijf dat verantwoordelijk is voor Cash App dat ook geschikt is voor Bitcoin-gebruikers. Bijna 80% van de inkomsten van Cash App kwam alleen uit Bitcoin, in het derde kwartaal van 2020.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.