Search
Close this search box.

Bitcoin en Crypto aandelen

De interesse in cryptocurrency stijgt opnieuw met Bitcoin-prijzen die de afgelopen maand met bijna 30% zijn gestegen, gedreven door de groeiende institutionele interesse en de recente stap van Paypal om zijn klanten in staat te stellen bepaalde cryptocurrency’s te kopen en te verkopen. Ons indicatief thema over Cryptocurrency Stocks – dat halfgeleider-, betalings- en makelaarsbedrijven omvat die enige blootstelling hebben aan de cryptocurrency ruimte – is een stijging van 88% op jaarbasis, vergeleken met de S&P 500 die met slechts ongeveer 5% is gestegen in dezelfde periode. Dit thema kan interessant zijn voor beleggers die op zoek zijn naar de voordelen van cryptocurrency adoptie en prijzen, maar die niet willen kopen in de valuta’s zelf, gezien de volatiliteit, het risico van fraude, of cyberdiefstal, of potentiële portefeuillemandaten. Hieronder staat iets meer over de aandelen in ons thema en hoe het dit jaar is gegaan.

Square cash mobile wallet app heeft zich ontpopt als een zeer populaire manier voor mensen om Bitcoin te kopen en te verkopen. Het aandeel heeft tot nu toe maar liefst 183% gewonnen, omdat beleggers wedden dat de digitale betaaloplossingen van Square door en na Covid-19 aan kracht zullen blijven winnen. Het aandeel is echter met ongeveer -9% gedaald in de afgelopen 5 handelsdagen.

SQ

Nvidia, een halfgeleiderbedrijf dat het meest bekend is om zijn grafische verwerkingseenheden die steeds vaker worden gebruikt in machinaal leren en AI, vindt ook toepassing in de bitcoin-mijnbouw. De voorraad is tot nu toe met meer dan 131% toegenomen, maar is de afgelopen week met ongeveer -3% gedaald.

PayPal, een grote online betalingsverwerker, heeft aangegeven dat het klanten in staat zou stellen om cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum direct te kopen, vast te houden en te verkopen binnen zijn PayPal en Venmo app. De voorraad is dit jaar met 88% gestegen en is de laatste 5 handelsdagen met ongeveer -1% gedaald.

Advanced Micro Devices is een grote halfgeleiderfabrikant die CPU’s en GPU’s maakt, die in toenemende mate worden gebruikt in de bitcoin-mijnbouw. De voorraad is tot op heden met ongeveer 79% toegenomen en is de laatste 5 handelsdagen grotendeels gelijk gebleven.

CME Group, ’s werelds grootste beurs voor financiële derivaten, biedt ook bitcoin-futures aan. Het aandeel is met ongeveer -18% gedaald op jaarbasis en daalde met ongeveer -2% in de afgelopen week.

Wat als u in plaats daarvan op zoek bent naar een meer evenwichtige portefeuille? Hier is een hoogwaardige portefeuille om de markt te verslaan, met meer dan 100% rendement sinds 2016, tegenover 55% voor de S&P 500. De portefeuille bestaat uit bedrijven met een sterke omzetgroei, gezonde winsten, veel cash en een laag risico en heeft jaar na jaar consistent beter gepresteerd dan de markt in het algemeen.

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk bitcoin gekocht worden.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.