Bitcoin-flash crasht met $2K in 5 minuten, waardoor $600M in longs wordt geliquideerd

Een flitscrash op korte tijdsbestekken voor BTC/USD veroorzaakt paniek bij longtraders; maar voor analisten is het business as usual.

Op 31 maart daalde Bitcoin (BTC) in vijf minuten met meer dan $2.000, omdat een golf van volatiliteit een verder rustige markt verstoorde.

BTC ziet plotselinge volatiliteit

Cointelegraph Markets Pro en TradingView lieten woensdag een nachtmerrie zien voor lange traders, waarbij BTC/USD plotseling daalde van $59.350 naar $57.000.

Op het moment van schrijven liepen de verliezen nog steeds op nadat het paar dieptepunten bereikte van $56.713 op Bitstamp.

“Precies Bitcoin,” zei handelaar Michaël van de Poppe, in reactie op wat een bekende gebeurtenis is geworden op korte tijdsbestekken voor Bitcoin.

Voorheen was het voordeel de focus geweest voor daghandelaren, omdat nieuws van PayPal een aanloop naar iets minder dan $60.000 veroorzaakte.

Degenen die gokten op een voortzetting van de bull-run verloren woensdag echter veel, toen de neergang longposities ter waarde van $600 miljoen liquideerde te midden van een totale uitval van $1 miljard over 24 uur.

Voor kwantitatief analist PlanB was de teloorgang van de posities niettemin gunstig, waardoor de markt werd bevrijd van ongewenste hefboomwerking en werd gezorgd voor meer organische toekomstige stijgingen. Zoals eerder gemeld, hebben zich de afgelopen maanden vergelijkbare gebeurtenissen voorgedaan met zowel long- als shortposities.

“Mooie stop loss-jacht .. alweer”, reageerde PlanB op Twitter.

“Nu alle leveraged longs zijn geliquideerd, hebben we eindelijk ruimte om in april $60K te breken.”

Financieringspercentages kruipen omhoog

Ondertussen toonden indicatoren reden om aan te nemen dat verdere prijsstijgingen voor Bitcoin wat werk zouden vergen.

De financieringspercentages op de derivatenplatforms waren hoger op de dag en bereikten zelfs 0,375% op Huobi, een klassiek teken dat er neerwaartse druk komt.

Het beeld op langere termijn blijft meer dan positief, met analisten die wijzen op $68.000 en $73.000 als de volgende hindernissen om in de gaten te houden.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.