Search
Close this search box.

Bitcoin-gebruik stijgt in Egypte te midden van economische recessie

Terwijl de COVID-19 pandemie de Egyptische economie in een recessie duwde en de werkloosheid toenam, zien steeds meer Egyptenaren de voordelen van de handel in en het delven van Bitcoin als een alternatieve bron van inkomsten.

Volgens Al-Monitor zijn veel Egyptenaren, vooral jongeren, geïnteresseerd in cryptovaluta. Wael al-Nahhas, een econoom en financieel adviseur van verschillende beleggingsinstellingen in Egypte, zei:

“Veel jonge Egyptenaren begonnen in kleine bedragen te investeren ondanks de waardestijging van de Bitcoin. Ze zijn begonnen met het delven van Satoshi, wat 100 miljoenste van een Bitcoin is, en op een dagelijkse basis maken ze winst van 4% tot 5% van het verschil tussen de aankoopkoersen tijdens de timing van de daling van de vraag en de verkoopkoersen op het moment van piekvraag naast enkele kwartaal- of jaarlijkse winsten uit onverwachte stijgingen in Bitcoin-tarieven. ”

De werkloosheid in Egypte is gestegen van 7,7% in het eerste kwartaal van 2020 naar 9,6% in het tweede kwartaal, wat betekent dat meer dan een half miljoen Egyptenaren hun baan hebben verloren, aldus recente cijfers van het Egyptian Central Agency for Public Mobilization and Statistics.

Bitcoin handel ziet er dan erg aantrekkelijk uit.

Muhammad Abd el-Baseer, een Bitcoin miner en lid van de Bitcoin Egypt Community, zei dat andere factoren het ook gemakkelijker maakten voor mensen om zich tot Bitcoin te wenden. Hij zei dat de verhuizing om vanuit huis te werken, het verminderen van de werktijden en de nieuwe avondklok veel Egyptenaren aanmoedigde om in hun vrije tijd in Bitcoin te investeren. Hij schat dat meer dan 16.000 Egyptenaren zich bij de Bitcoin Egypt Community hebben aangesloten. Hij merkte echter op dat dit aantal hoger zou kunnen zijn, omdat mensen hun vrienden en familie kunnen leren hoe ze in cryptovaluta kunnen investeren.

Maar terwijl meer Egyptenaren geïnteresseerd raken in het minen en verhandelen van cryptovaluta, zijn velen bezorgd dat mensen het doelwit en beschuldigd kunnen worden van fraude zonder de juiste wetgeving. Volgens experts zou binnenkort een wet kunnen komen die verduidelijkt welke activiteiten als legaal kunnen worden beschouwd of niet, rond cryptovaluta.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.