Bitcoin heeft eigenlijk maar 2% van de goudmarktkapitalisatie ingenomen, suggereren nieuwe gegevens

CryptoQuant zegt dat het bereiken van 10% van de marktkapitalisatie van goud zou betekenen dat elke bitcoin $154.000 kost.

Bitcoin (BTC) heeft nog veel meer te gaan om zelfs 10% van de marktkapitalisatie van goud weg te zuigen dan oude gegevens beweren, onthult een populaire indicator.

CEO van on-chain analytics resource CryptoQuant, Ki Young Ju, benadrukte cijfers van de gerealiseerde limiet van Bitcoin op 12 januari en zei dat de cryptocurrency veel minder van de marktkapitalisatie van goud had ingenomen dan eerder werd beweerd.

Gerealiseerde cap koelt Bitcoin-getallenspel

Toen Bitcoin tegen het einde van 2020 in prijs steeg en vorige week recordhoogtes van $42.000 bereikte, verscheen er een verhaal dat investeerders goud ruilden voor BTC en dat Bitcoin daarmee ongeveer 7% van de marktkapitalisatie van het edelmetaal van $10 biljoen had ingenomen. 

Met behulp van de gerealiseerde kap, die de marktkapitalisatie op een andere, nauwkeurigere manier berekent, bedraagt ​​de echte “diefstal” van goud eigenlijk 2%, volgens Ki.

In tegenstelling tot de marktkapitalisatie meet de metriek de prijs waartegen elke bitcoin voor het laatst is verplaatst, en sluit munten op gecentraliseerde bewaarbeurzen uit, waardoor speculatieve bewegingen worden uitgesloten. Het totaal wordt ook lager gehouden door de lang verloren gegane BTC, die voor het laatst tegen waarschijnlijk veel lagere prijzen zal zijn bewogen dan die van vandaag.

Hij tweette:

“Mensen zeiden dat $BTC 7% van de goudmarktkapitalisatie innam. Nee dat is het niet. Er zijn niet-opgeëiste, onbereikbare en verloren Bitcoins. Op basis van de gerealiseerde cap is dat slechts 2% ”

“Als digitaal goud 10% van de $XAU-marktkapitalisatie vervangt, zou de $ BTC-prijs $154k zijn.”

Woensdag bedroeg de gerealiseerde limiet van Bitcoin 227 miljard dollar, terwijl de standaard marktkapitalisatie $645 miljard bedroeg.

BTC-prestaties overtreffen goud, fair and square

Bitcoin doet het nog steeds buitengewoon goed ten opzichte van goud ondanks zijn aantoonbare langzamere vooruitgang, dat zijn verliezen in BTC-termen niet kon goedmaken, zelfs toen BTC/USD op maandag daalde tot bijna $ 30.000.

Volgens gegevens van Buy Bitcoin Worldwide kocht Bitcoin 18,6 ounce van het edelmetaal op het moment van publicatie.

De correlatie van Bitcoin met goud neigde deze week naar nul, duidelijk lager dan in oktober.

Commentatoren merkten eerder op dat Bitcoin al de marktkapitalisatie van $10 biljoen van $10 biljoen in zijn 12-jarige geschiedenis al heeft overgedragen.

Zoals Cointelegraph meldde, blijft er echter kritiek van goudfans, waarbij goudkever Peter Schiff twijfel zaait over zowel de status van Bitcoin als een veilige haven als de interesse van institutionele beleggers erin.

Hij tweette deze week:

“Bitcoin handelde op vrijdag bij $42K en op maandag in de buurt van $30K. Een activum dat in een weekend met 28% daalt, is geen veilige haven, een winkel van waarde of een levensvatbare afdekking tegen #inflatie”

“Als je wilt gokken op #Bitcoin, koop dan Bitcoin. Maar als je je wilt indekken tegen inflatie, koop dan #goud.”

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.