Search
Close this search box.

Bitcoin kan meer opleveren dan goud volgens Amerikaanse miljardair

Stanley Druckenmiller, Amerikaanse miljardair, is van gedachten veranderd tegenover Bitcoin. Nu zegt hij dat Bitcoin de potentie heeft om waarde vast te leggen voor toekomstige generaties. Op 10 november gaf hij in gesprek met CNBC aan dat alhoewel hij zwaarder geïnvesteerd heeft in goud dan in Bitcoin, hij toch wel wat Bitcoin heeft gekocht. Hij is niet in detail getreden over de waarde.

Volgens Druckenmiller kan Bitcoin van de aandelenklasse zijn die veel aandacht trekt als waarde opslag voor zowel de millenniumgeneratie als de rijkaards van de westkust. Bitcoin is er al 13 jaar en wordt met de dag stabieler als merk. Om eerlijk te zijn is het witboek van Bitcoin gedurende Halloween 2008 uitgebracht en werd het eerste blok gemijnd begin 2009. Maar Druckenmiller is nieuwkomer op het gebied van crypto en gaf aan meer te hebben geinvesteerd in goud dan in BTC.

Druckenmiller zei dat hij vele malen meer goud dan Bitcoin bezit. Verder meende hij dat als de gok op goud werkt, de gok op Bitcoin waarschijnlijk beter zal werken. Bitcoin is volgens hem dunner, illiquide en het heeft veel meer bèta. Druckenmiller is voormalig topman en president van Duquesne Capital met een nettowaarde van ongeveer $ 4,4 miljard. Recente uitlatingen door hem gedaan, geven aan dat de houding van de miljardair tegenover crypto veranderd is.

Alhoewel hij investeerde in stablecoin project Basis in 2018, beweerde de investeerder het vorig jaar dat Bitcoin nooit een middel voor uitwisselingen zou zijn. Vanwege de volatiliteit. Destijds zei hij dat hij niet van mening is een neanderthaler te zijn, omdat hij zo genoemd werd nadat hij aangaf geen bezitter te willen zijn van Bitcoin. Eerder schoof Druckenmiller goud naar voren als te zijn de veilige haven voor aandelen om investeerders te beschermen tegen fiatblootstelling. Met landen zoals China die naar het schijnt gretig zijn om de overheersende invloed van de U.S.-dollar uit te dagen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.