Search
Close this search box.

Begint de Bitcoin nu aan de kerstrally?

Als je in Bitcoin (BTC) wilt investeren is het kiezen van het juiste moment volgens sommige mensen lastig. Andere analisten zijn daar minder van overtuigd. Wij bekeken een aantal aanwijzingen en het lijkt erop dat de kerstrally van de Bitcoin een vaste waarde is. Nog mooier: de rally gaat zeer snel (en misschien wel vandaag) beginnen. Wij leggen het uit.

[affcoups id=”2229″]

De koers van de Bitcoin: een gok of juist voorspelbaar?

Als je de dagkoersen van de Bitcoin en de meningen van influencers moet geloven is de koers van de Bitcoin soms volkomen onvoorspelbaar en zeer verrassend. Andere analisten, die zich meer op de cijfers baseren, komen daarbij tot een andere conclusie. Zo deelt crypto-analist ‘Riggs BTC’ een statistiek waar wij wel even van opkeken. Deze maakt een cyclus inzichtelijk die zich de afgelopen jaren meerdere malen bewezen heeft. Deze cijfers deelde hij:

Komt er een kerstrally voor de Bitcoin?

Na een zwakke novembermaand is het het natuurlijk de vraag of wij een kerstrally kunnen verwachten. Als we af moeten gaan op de cyclussen die hierboven genoemd worden zouden we dat moeten kunnen zien. We deelden eerder dit jaar al een post waarin we de resultaten van de Bitcoin (BTC) per maand op een rij zetten. Hieruit blijkt dat december in ieder jaar een positief resultaat laat zien op 3 uitzonderingen na.

In 2013 was het jaarresultaat zo sterk dat een correctie logisch was en in 2014 en 2018 was er sprake van een cryptowinter. Aangezien dit jaar voor de Bitcoin geen extreem jaar was qua koersstijging ligt een afwijkende decemberkoers niet voor de hand. Er is dus een grote kans op een kerstrally.

Wanneer begint de kerstrally van de Bitcoin dan?

Een exact moment aanwijzen is lastig. Nu wil het geval dat de SEC vandaag na beurstijd een vergunning heeft toegekend aan een Bitcoin-fonds om te gaan handelen. Dit zien beleggers als positief. Sinds de vergunningverlening lopen de live koersen dan ook op. Nu is de koers wel vaker volatiel, dus om hier direct conclusies aan te verbinden zou wat al te driest zijn.

Wel toont onderzoek aan dat er een opmerkelijke correlatie bestaat tussen de zoekresultaten in Google die verband houden met cryptomunten en de koers. Wanneer men het verloop in aantal zoekopdrachten combineert met het koersverloop blijkt er een zeer opvallend vergelijkbaar koersbeeld te ontstaan.

[affcoups id=”3782″]

Wanneer we nu kijken hoe in Google de zoekposities verschuiven zien we wereldwijd dat zoektermen als ‘how can I buy Bitcoin’ en ‘how do you buy Bitcoin’ gigantisch (met respectievelijk 350% en 110% stijgen in de afgelopen 30 dagen. Ook in Nederland laten zoekopdrachten als ‘koers Bitcoin dollar’ en ‘Bitcoin kopen’ forse stijgingen (van respectievelijk 300% en 40%) zien. Uiteraard handel je altijd op eigen risico en geven we nooit advies. Deze gegevens lijken ons echter een mooi startpunt voor jouw eigen onderzoek naar jouw optimale investeringsstrategie in de komende maand.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.