Bitcoin minder volatiel dan veel aandelen verklaard door Van Eck

Vermogensbeheerder Van Eck bracht vrijdag nieuw onderzoek uit. Hieruit blijkt dat prijsschommelingen van Bitcoin minder volatiel zijn dan tussen een kwart en een derde van de aandelen vermeld op de S&P 500. De Duitse uitgever van op de beurs verhandelde producten gaf in een blog post aan dat Bitcoin heel lang beschouwd werd als een ontluikende en volatiele activa, buiten de traditionele aandelen- en kapitaalmarkten.

De realiteit is echter een andere waarbij ’s werelds grootste cryptocurrency verhandeld wordt met dezelfde volatiliteit vergelijkbaar met dat van enkele van de grootste bedrijven in de wereld. 29% van de aandelen van S&P 500 hebben jaarlijks tot vandaag meer volatiele prijsschommelingen ervaren dan de digitale valuta. Terwijl dit hetzelfde was voor 22% van aandelen op basis van 90 dagen, zei Van Eck.

Het is een opmerkelijk onderzoek want het belangrijkste aanbod van Van Eck is grotendeels ondergebracht in een activaklasse die lang beschouwd werd als concurrent van Bitcoin, namelijk goud. Van Ecks activa onder beheer bedraagt bijna $ 50 miljard waarvan het grootste deel betrekking heeft op goudfondsen. En het bedrijf richtte zowel het eerste Goudvoorraadfonds op in 1968 (INIVX) als de eerste – nu heel populaire – ETF voor goudzoekers in 2006 (GDX).

Ondanks dat zij de nadruk leggen op edelmetaal, is Van Eck echter nooit terughoudend geweest om Bitcoin te verkennen. Momenteel biedt het bedrijf een op de beurs verhandeld Bitcoin-product aan institutionele investeerders. Van Eck heeft eerder ook aanvragen naar de SEC gestuurd om een Bitcoin ETF aan te bieden.

Bovendien heeft het bedrijf onlangs een rapport uitgebracht waarin gesteld wordt dat institutionele investeerders zouden moeten overwegen Bitcoin te bezitten voor hun positie als handelaren. Door de ervaring die Van Eck heeft met regelgevende hindernissen tijdens hun laatste Bitcoin ETF-onderneming, kan het zijn dat dit laatste onderzoek meer gericht is op het wegnemen van de angsten van de SEC.

In plaats van op het wegnemen van de angsten van investeerders die tot vandaag een opmerkelijke belangstelling hebben getoond voor door BTC gedekte effecten.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.