Bitcoin-miners in de regio Binnen-Mongolië zullen door China sociaal op de zwarte lijst geplaatst worden

Om de mining van cryptocurrency in de regio Binnen-Mongolië te vernietigen, heeft China zijn inspanningen opgevoerd. Het land heeft nieuwe straffen ingevoerd voor degenen die betrapt worden op illegale activiteiten.

Volgens een rapport van de South China Morning Post, hebben autoriteiten nieuwe ontwerpregels onthuld die strengere straffen zouden opleggen aan degenen die betrapt worden op het delven van Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. Deze regels omvatten het plaatsen van overtreders op een zwarte lijst van sociale kredieten. Zo kunnen overtreders geen leningen krijgen of kunnen zelfs nieteens het transportsysteem gebruiken.

Er wordt vooral melding gemaakt van datacentra, industrieparken, telecombedrijven, internetbedrijven en zelfs cybercafes, in de nieuwe regels. Hierbij wordt opgemerkt dat voor dergelijke overtreders die worden betrapt op het bedienen van mining apparatuur, hun bedrijfsvergunning kan worden ingetrokken, ze uit het lokale elektriciteit handelsstelsel kunnen worden geschrapt en zelfs hun bedrijven volledig kunnen worden gesloten.

Tot 1 juni liggen de ontwerpregels ter beoordeling aan het publiek. De regio Binnen-Mongolië is echter al onderworpen aan harde onderdrukking van cryptocurrency-mining. Het uitbannen van energie-intensieve mining maakt deel uit van China’s plannen om tegen 2060 klimaatneutraal te worden. In de regio Binnen-Mongolië is er al een telefonische hotline actief.

Hiermee worden burgers aangemoedigd om de autoriteiten op de hoogte te stellen van elke cryptocurrency-mining die lokaal plaatsvindt. De vastberadenheid van China om zich te ontdoen van Bitcoin-miners heeft al een domino-effect gehad. Eerder deze week kondigden drie mining bedrijven, BTC.TOP, Huobi en HashCow, aan dat ze hun activiteiten op het Chinese vasteland stopten.

Andere landen zijn bezig met dezelfde activiteit, maar om verschillende redenen. Terwijl China cryptominers achtervolgt als onderdeel van de gestelde CO2-doelstellingen. Woensdag hield Hassan Rouhani, de Iraanse president, een televisietoespraak, waarin hij een onmiddellijk verbod op alle Bitcoin-mining tot september aankondigde. Naar verluidt zijn energietekorten in Iran veroorzaakt door het overmatige verbruik van stroom door Bitcoin-miners.

Bovendien hebben deze al geleid tot stroomuitval en het dimmen van straatverlichting. Nu bieden de Iraanse autoriteiten 200 miljoen rials, $ 873, aan als beloning voor iedereen die met een succesvolle tip komt over de locatie van illegale Bitcoin-miners. Het is een bedrag dat meer dan vier keer het gemiddelde maandsalaris van Iran is.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.