Bitcoin onder $ 60.000 gezakt. Hoe daalt de BTC-prijs?

Op 17 april daalde de prijs van Bitcoin (BTC) onder $ 60.000 na een sterke rally in de afgelopen week, in afwachting van de openbare notering van Coinbase op Nasdaq. De cryptocurrency-markt begon echter te corrigeren, na de COIN-notering, die de ticker is van het Coinbase-aandeel.

Een verwachte sell-the-news daling van Bitcoin

De openbare notering van Coinbase bracht veel aandacht op de markt voor cryptocurrency. Het was de eerste openbare notering van een grote cryptocurrency-uitwisseling, wat leidde tot een grote institutionele vraag. Dit leidde tot herstel van de cryptocurrency-markt in de aanloop naar de notering, waarbij de BTC-prijs nieuwe recordhoogtes bereikte boven $ 64,00.

Er werd echter bijna verwacht dat Bitcoin en Ether (ETH) achteraf zouden dalen, gezien de tendens van cryptocurrencies om te verkopen na een grote gebeurtenis. De relatief hoge financieringspercentages voor longing op Bitcoin, was een andere belangrijke factor die heeft bijgedragen aan de prijsdaling. Dit waren de waarschijnlijke redenen dat BTC $ 60.000 ondersteuning testte, nadat de hype rond de notering van Coinase begon te vervagen.

Los van een sterke technische weerstand van $ 64.000 – $ 65.000. Het $ 60.000-niveau is ondertussen een belangrijk prijspunt voor Bitcoin, omdat het ongeveer een maand duurde voordat BTC erboven uitkwam. Het is daarom belangrijk voor Bitcoin om het gebied van $ 60.000 vast te houden om de bullish marktstructuur in de aanloop naar volgende week te behouden.

Wat er waarschijnlijk zou komen, voorspelt door handelaren

Cryptocurrency-handelaren zijn tegelijkertijd verdeeld over waar Bitcoin naartoe zal gaan met zijn nieuwe wekelijkse kaars. Een populaire handelaar in cryptocurrency-derivaten, Cantering Clark, zei bijvoorbeeld dat de markt niet per se bullish of bearish is, op basis van optiegegevens. Clark merkte in plaats daarvan op dat de trend van de optiemarkt laat zien dat Bitcoin waarschijnlijk zijwaartse acties zou ondergaan.

Dat zou een consolidatie betekenen van ongeveer $ 60.000. Hij schreef dat 50k en 80k het hoogste contract/notioneel noteren voor $ BTC. Verder is hij van mening dat deze schrijvers blij zullen zijn. En dat hij nog steeds van mening is dat eind april – mei de verschuiving begint die Bitcoin een minder gunstige long maakt. Hij schreef nog dat er geen uitbraak komt, alleen bereik en rotatie.

Handelaren zijn op de lange termijn nog steeds optimistisch over Bitcoin. Een pseudonieme handelaar die bekend staat als “Crypto Capo” merkte op dat Bitcoin op basis van historische trends uit een bereik is gebroken dat 1000 dagen teruggaat. De handelaar benadrukte dat er nu wat technische analyse van $ BTC nodig is. Bitcoin is uit een accumulatiebereik van meer dan 1000 dagen gebroken.

Dit leidt meestal tot lange verlengingen. De stijging is nu vergeleken met de vorige ATH, slechts 200%, aldus Crypto Capo.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.