Bitcoin op weg naar de volatiliteit van Kerstmis, aangezien 100K BTC-opties vervallen

Vrijdag zal de Bitcoin-futuresmarkt een grote vervaldatum tegenkomen.

Op eerste kerstdag vervalt ongeveer $2,3 miljard aan Bitcoin-futures, wat de weg vrijmaakt voor een volatiele week op de cryptocurrency-markt.

Cryptogegevensprovider Skew meldde in een tweet op maandag dat 102.200 Bitcoin (BTC) -opties op vrijdag vervallen.

Met optiecontracten kunnen houders Bitcoin kopen of verkopen tegen een specifieke prijs, die bekend staat als de strike price. Volgens Skew heeft de afloop van vrijdag opmerkelijke clusters rond de strike price van $15.000 en de strike price van $20.000.

De vervaldatum van Bitcoin-optiecontracten wordt algemeen beschouwd als een volatiele gebeurtenis voor de flagship cryptocurrency omdat houders hun contracten aanpassen, naarmate de vervaldatum nadert. In het geval van Handelaren die winst maken, kunnen ook besluiten om de uitbetaling te ontvangen en de cryptocurrency te dumpen.

Zulke gebeurtenissen zijn bekend grote schommelingen in de waarde van Bitcoin veroorzaken. De impact van een contract op de BTC-prijs wordt doorgaans ongeveer één of twee dagen voor het verstrijken duidelijker.

Dit jaar is de handel in cryptoderivaten enorm gestegen, naarmate meer handelaren en institutionele beleggers op zoek zijn naar extra blootstelling aan Bitcoin. Het cryptoderivatenplatform Deribit begon vorige week met het aanbieden van Bitcoin-futures met een strike price van $100.000 die afloopt op 24 september 2021. Met andere woorden, Bitcoin-enthousiastelingen die denken dat de cryptocurrency een moonshot van zes cijfers zal bereiken, kunnen nu die weddenschap aangaan op de futuresmarkt.

Bitcoin bevindt zich momenteel midden in een bullmarkt die gedeeltelijk wordt aangewakkerd door institutionele beleggers en grote over-the-counter-transacties. De kans is groot dat Bitcoin goed zal blijven worden ondersteund zelf met de verwachte volatiliteit van de futures, door de institutionele vraag en de opkomst van zogenaamde illiquide wallets, d.w.z. adressen die minder dan 25% van de BTC hebben verzonden die ze ooit hebben ontvangen. Chainanalysis is van mening dat illiquide portefeuilles 77% van de 14,8 miljoen gedolven BTC bevatten die niet verloren is gegaan.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.