Bitcoin presteert nu al beter dan de halvering die de $ 20.000 recordhoogte veroorzaakte

Bitcoin-prijs is meer dan verdubbeld sinds de laatste halvering van de bloksubsidie en overtreft nu zijn laatste bull-run. Gegevens die verzameld zijn door ChartsBTC op 23 november, laten zien dat Bitcoin (BTC) in 2020 vergeleken met de twee vorige halveringen op schema ligt om grote prijswinsten te realiseren.

Bitcoin-prijs sinds mei met 120% gestegen

De Halving Index van BTC vergelijkt de vooruitgang van Bitcoin sinds de halvering in mei met de zes maanden na de gebeurtenissen in 2012 en 2016. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de cijfers afkomstig van Coin Metrics en statisticus Clark Moody. Het resultaat van de vergelijking is, met het oog op de prijsactie dat Bitcoin zijn hoogste punt ooit van $ 20.000 van 2017 verslaat. In 2012 alleen was er een snellere stijging te zien, op het moment van de halvering, toen BTC/USD verhandeld werd voor slechts $ 12.

In 2020, zes maanden na de halvering, staat de Bitcoin-prijs 2.2 keer hoger. In 2016 was het meer 1.3 keer hoger terwijl 2012 in dezelfde periode zorgde voor een 12-voudig voordeel.

Op een orde van grootte wachten

De gegevens versterken het argument dat Bitcoin in 2020 weinig gemeen heeft met hoe het er drie jaar geleden uitzag. Kopers zijn veranderd en nemen nu de vorm aan van bedrijfsreuzen die voldoen aan de vraag van klanten. Door te investeren voor de lange termijn, niet voor speculatie. Voor Plan B, de kwantitatieve analist die verantwoordelijk is voor de stock-to-flow-gebaseerde Bitcoin-prijsmodellen, is dit maar al te duidelijk als katalysator voor verdere prijsstijgingen.

Zoals CoinTelegraph eerder maandag meldde, gelooft hij dat januari 2021 het begin zou kunnen zijn van een veel snellere waarderingscyclus. Deze cyclus zou ook na beide vorige halveringen kloppen met de prestaties. Hij peinsde over de gewoonten van Bitcoin’s nieuwste grote volumes en dat maandag Paypal, Grayscale en Square verder gaan met kopen.

Vorige week plaatste een vergelijkende grafiek van Bitcoin “halveringskaarsen” 2020 in perspectief. De grafiek liet zien hoeveel potentieel er nog was voordat de huidige halveringscyclus eindigt in 2024. Elke kaars stuwde BTC/USD naar een prijs die een orde van grootte groter was dan de vorige. 2024 zou daarom een prijskaartje van $ 100.000 moeten opleveren als de geschiedenis zich herhaalt.

 

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo