Bitcoin-prijs daalt naar $27,7K om het gigantische futures gap te dichten in de grootste daling sinds $20K

Op maandag zorgt een dramatische ommekeer ervoor dat BTC/USD onmiddellijk het laatste gat in de CME-futures opvult voordat het terugkaatst van de voorspelde niveaus onder $28.000.

Op 4 januari verloor Bitcoin (BTC) $30.000 aan ondersteuning toen de hoogste punten ooit plaats maakten voor een snelle retracement van in totaal duizenden dollars.

De BTC-prijs daalt $4.000 in 60 minuten

Gegevens van Cointelegraph Markets, Coin360 en TradingView toonden aan dat BTC/USD maandag meer dan 12% in slechts één uur tijd verloor.

De terugval kwam in een stroomversnelling na schokkerig handelsgedrag van de ene op de andere dag op zondag, met altcoins die een steeds groter deel van de marktkapitalisatie van Bitcoin innamen.

Te midden van zware volatiliteit, op het moment van de pers, concentreerden de dieptepunten zich op $27.700 tijdens een opleving naar bijna $30.000.

De beursactiviteit trok aan, zo lieten de gegevens zien, met een instroom die dramatisch toenam op de dag nadat traders vorige week geld hadden verwijderd.

Luke Martin, Venture Coinist podcast host, had did erover te zeggen:

“Ik werd net wakker met de grootste $BTC-dip die we hebben gehad sinds we 20k hebben gebroken”

“20% lager dan de piek … mijn brein is echter niet gewend dat 28k een daling van 20% is.”

CME-gap ziet een onwaarschijnlijke onmiddellijke opvulling

Die brachten Bitcoin in overeenstemming met kortetermijnvoorspellingen van Cointelegraph Markets-analist Michaël van de Poppe, die de ondergrens voor Bitcoin identificeerde in zijn nieuwste YouTube-video-update.

Dit is was hij zei, vlak voordat de grote verliezen werden aangekondigd:

“Als we een aantal ondersteuningszones op Bitcoin willen zien en verwachten waar we naartoe gaan, dan is het eerste gebied ongeveer $29.600, het tweede gebied is ongeveer $27.600”

Statisticus Willy Woo was zondag onaangedaan over een aanzienlijke terugval, met het argument dat alleen een bizarre gebeurtenis BTC/USD naar $24.000 zou kunnen brengen – de plaats van een “gat” in de Bitcoin-futuresmarkten vanaf december, zoals CoinTelegraph meldde.

$27.700 vult ondertussen het gat dat dit weekend op de CME Bitcoin-futuresmarkten is ontstaan, een klassieke zet die in voorgaande weken afwezig was.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo