Bitcoin-prijs nu pas een dag in de geschiedenis hoger geweest

Bitcoin (BTC) ervaart nu zijn op een na hoogste handelsdag ooit. De BTC/USD-ratio heeft een nieuw meerjarig hoogtepunt bereikt van $ 19.330. Gegevens afkomstig van Cointelegraph Markets en TradingView bieden reden voor een feestje op 24 november nadat Bitcoin plotseling $ 19.000 weerstand had aangepakt.

Tweede beste dag ooit voor de BTC-prijs

De prestatie op de Bitcoin-cijfers is niet onopgemerkt gebleven. Dit vanwege snelle winsten en de verleiding om recordhoogtes rond de $ 20.000 te breken. De oprichter van gegevensbron Messari, Ryan Selkis, merkte op dat Bitcoin op slechts één dag in zijn bestaan zelfs meer dan $ 19.000 heeft verhandeld.

Daarentegen heeft de grootste cryptocurrency nu 283 dagen doorgebracht boven het niveau van $ 10.000. Daarbij is het ook nog de langste periode ooit in 2020. Selkis dacht na, als wij vandaag nog $ 20K zullen zien.

Bitcoins beste maand ooit

Ondertussen heeft Bitcoin meer winsten geboekt in Amerikaanse dollars dan enige maand in zijn geschiedenis, blijkt uit gegevens. Kwantitatief analist PlanB benadrukte in een tweet op 24 november dat de afgelopen drie en een halve week anders was dan alle andere periodes in het leven van Bitcoin. De grootste cryptocurrency bleef dinsdag stijgen na een nieuwe test van $ 18.000. Hierrmee werd in minder dan 24 uur meer dan $ 1.300 aan zijn Amerikaanse dollarprijs werd toegevoegd.

Voor PlanB gaven de prestaties aan dat Bitcoin niet alleen records versloeg, maar binnenkort zelfs nog grotere winsten zou opleveren. Dit was te danken aan de relatieve sterkte-index (RSI), die de zone begon binnen te gaan, die een langdurige stijgende trend in de Bitcoin-prijs signaleert. PlanB merkte op dat dit langzaam maar zeker begint te lijken op (de start van) een bullmarkt.

PlanB zei dat het de beste # bitcoin-maand ooit is in $ termen (+ $ 5400) en RSI kruipt naar bull market-niveaus. Zoals Cointelegraph meldde, merkte PlanB op dat RSI begin november sterk was, wat niet aangeeft dat Bitcoin ondanks de prijsgroei overbought was. Op het moment van de pers was BTC / USD ondertussen slechts 2,4% lager dan zijn historische recordhoogte, bevestigen gegevens van de grote beurs Bitstamp.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.