Bitcoin strategieën

Bitcoin-handel is nog nooit zo populair geweest als nu, en de markt vertoont geen tekenen van vertraging. Dus, als u hebt overwogen om mee te doen aan de actie, dan is het nu tijd om toe te slaan.

Hoewel er talloze bitcoin-handelstools beschikbaar zijn, heeft u nog steeds inzicht nodig in de basisstrategieën om te slagen.

We hebben deze gids gemaakt om nieuwkomers kennis te laten maken met enkele van de meest voorkomende handelsstrategieën. Maar doorgewinterde traders willen misschien ook hun geheugen opfrissen en nieuwe strategieën voor 2020 aannemen.

Dit is wat we zullen behandelen in deze trading strategie gids:

  • HODling
  • Hedging
  • Trendhandel
  • Breakout handel

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk ethereum gekocht worden.

1. HODLing

De term “HODL” werd in 2013 op het Bitcointalk-forum bedacht. Het is geen acroniem voor een complexe handelsstrategie – het is gewoon het woord “hold” verkeerd gespeld. De auteur van de oorspronkelijke post mijmerde dat handelaren die nieuw waren in het spel of onzeker waren over hun handelsvaardigheden, beter af waren met HODLing hun bitcoin in een berenmarkt.

In 2013 zag de bitcoin een stijging van minder dan $15 per BTC naar meer dan $1.000 tegen het einde van hetzelfde jaar. De term “HODL” is in talrijke cryptocurrency-memes verschenen en is nu een algemeen erkende handelsstrategie.

Het uitgangspunt is eenvoudig: Hou je bitcoin vast en hoop dat de prijs weer zal stijgen, zodat je kunt verkopen met enorme winsten. Het is geen erg uitgebreide trading strategie, maar het kan een goed advies zijn voor nieuwe traders.

Het is echter de moeite waard om op te merken dat de bitcoin-prijs ook kan dalen in plaats van stijgen. Daarom raden wij u aan om een plan voor risicomanagement te hebben als u voor deze route kiest.

2. Hedging

Ooit gehoord van de term “hedge your bets”? Dat is precies waar het bij deze handelsstrategie om gaat.

Aangezien bitcoin volatiel is, is er altijd een kans dat u geld verliest op de korte termijn. Daarom kan het een goed idee zijn om uw weddenschappen af te dekken door een transactie te openen die dat risico beperkt.

Er zijn een paar manieren om dat te doen.

U kunt short-sellen, wat betekent dat u uw bitcoin verkoopt met de verwachting dat de prijs zal dalen, zodat u het terug kunt kopen tegen een lager tarief. Veel handelaren zullen bitcoin lenen van een makelaar, deze op een beurs verhandelen en dan het geleende bedrag teruggeven.

Maar dat kan riskant zijn als de koers stijgt in plaats van daalt.

U kunt zich ook indekken met contracts for difference (CFD’s), die derivaten zijn in plaats van echte cryptocurrency. In dat geval houdt u uw bitcoin vast in de hoop dat de prijs op de lange termijn omhoog gaat, maar opent u een CFD die inzet op de dalende prijs. Of de koers nu echt omhoog of omlaag gaat, uw winst op de bitcoin of de CFD zal het verlies op de andere compenseren.

Tot slot kunt u uw weddenschappen afdekken met bitcoin futures. Dit zijn contracten tussen twee partijen die overeenkomen om bitcoin te verhandelen tegen een bepaalde prijs op een specifieke toekomstige datum. Of de prijs van de bitcoin nu omhoog of omlaag is gegaan op die datum, u zult de handel maken en ofwel de winst ofwel het verlies nemen.

3. Trendhandel

Trendhandel is een strategie die gebaseerd is op de huidige trends in de Bitcoin-wereld. U moet goed in de gaten houden waar anderen het over hebben en wat ze van plan zijn te doen.

Bitcoin werd bijvoorbeeld ongelooflijk populair in 2017, toen de prijs steeg tot bijna $20.000 per BTC. Daar waren veel redenen voor, maar de belangrijkste was dat bitcoin veel publiciteit kreeg. Dat betekende dat meer mensen mee wilden doen aan de actie, waardoor de vraag toenam – en daarmee de waarde van de bitcoin steeg.

Je kunt in elke periode, of dat nu dagen, weken, maanden of jaren is, trendhandel drijven.

Je moet gewoon een idee hebben van wat er daarna gaat gebeuren.

Daarvoor kunt u met behulp van technische analyses een goed onderbouwde gok doen. Enkele van de indicatoren in de technische analyse zijn de relatieve sterkte-index (RSI) en voortschrijdende gemiddelden in de tijd.

Hoewel trendhandel minder riskant kan lijken dan andere strategieën, is het de moeite waard om te onthouden dat er honderden, zo niet duizenden factoren zijn die de prijs van de bitcoin beïnvloeden. Deze omvatten bedrijven die bitcoin adopteren, andere cryptocurrencies die de markt betreden en overheden die nieuwe handelsregelgeving implementeren.

4. Breakout handel

Breakout trading is vergelijkbaar met trendhandel; het verschil is dat u streeft naar het kopen of verkopen van bitcoin aan het begin of einde van een trend.

U moet de steun- en weerstandsniveaus begrijpen, die vaak worden aangeduid als de vloer (steun) van de bitcoin koersgrafiek en het plafond (weerstand). Met andere woorden, dit zijn de koerspunten waar de bitcoin niet onder of boven gaat.

De punten waarop die niveaus ofwel opwaarts ofwel neerwaarts worden doorbroken, worden “de breakout punten” genoemd. Zodra dit gebeurt, kunt u meestal verwachten dat de koers erg volatiel wordt.

Nogmaals, de truc is om correct te anticiperen op wat er daarna zal gebeuren.

Als je in staat bent om dat te doen, dan kun je een aantal echt goede deals maken. Er zijn verschillende manieren om de steun- en weerstandsniveaus te identificeren, onder andere door te kijken naar het volume, de RSI of het voortschrijdend gemiddelde. Als je dat eenmaal weet, kun je een order aanmaken om te kopen of te verkopen tegen een specifiek prijspunt dat zinvol is.

Net als bij de andere drie strategieën die we hebben behandeld, is breakout trading niet zonder risico. Dus ook al bent u in staat om een automatische koop- of verkooporder aan te maken, het is verstandig om de marktbewegingen goed in de gaten te houden in plaats van passief te blijven.

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk ethereum gekocht worden.

Wat u moet weten voordat u gaat handelen met Bitcoin

Voordat je voor het eerst in de bitcoin-handel duikt, zijn er nog enkele laatste punten die we moeten aanraken. Zoals gezegd is het makkelijk om met bitcoin aan de slag te gaan, maar niet zo makkelijk om een meester in de kunst te worden.

1. Onderzoek uw gekozen handelsstrategie

Er is meer aan elk van de vier handelsstrategieën dan we in deze gids hebben behandeld. Zorg ervoor dat u goed onderzoek doet voordat u zich aan een van deze strategieën verbindt.

Gelukkig zijn er veel bronnen online, waaronder e-boeken, e-cursussen en video’s die u leren hoe u bitcoin kunt handelen.

Vergeet niet dat geen van de strategieën, ongeacht hoe populair ze zijn, zonder risico komen.

2. Maak een Bitcoin-handelsplan aan

Als je eenmaal weet welke strategie je wilt volgen, moet je een handelsplan opstellen. Net als bij elke andere zakelijke onderneming is het belangrijk om uw criteria voor succes en mislukking te hebben.

Zonder een plan zou u het slachtoffer kunnen worden van uw eigen hebzucht voor meer of angst om te verliezen. Het plan moet realistische doelen bevatten voor hoeveel u hoopt te maken en een risicoprofiel dat aangeeft hoeveel u bereid bent te investeren of te verliezen.

3. Zorg ervoor dat je alle risico’s beperkt.

We hebben het nu al een paar keer over risico’s gehad, en daar is een goede reden voor.

Alle handel, of het nu gaat om de handel in aandelen of om de handel in bitcoins, brengt een zeker risico met zich mee. Een van de belangrijkste risicofactoren bij het handelen in bitcoin is de volatiliteit van de bitcoin prijs.

Een van de manieren waarop u het risico kunt beperken is door limit-close en stop-loss orders in te voeren. Op die manier kunt u eventuele winsten veiligstellen of eventuele verliezen beperken voordat de markt uit de hand loopt.

4. Vind een veilige en betrouwbare Bitcoin Exchange

Tot slot moet u zorgvuldig uw opties overwegen als het gaat om de uitwisseling van bitcoins. Niet alle uitwisselingen zijn even snel en veilig, dus we raden u aan om uw onderzoek te doen.

NordikCoin is een handige en veilige bitcoin uitwisseling. We stellen u in staat om binnen enkele minuten te kopen en te verkopen, zodat u geen goede kans verliest.

Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat uw bitcoin goed beschermd wordt. We gebruiken een oplossing met meerdere handtekeningen en gekoelde opslag om ongeoorloofde toegang tot uw geld te voorkomen.

Klaar om een moord te plegen in 2020?

We hopen dat u een Bitcoin-handelsstrategie hebt gevonden die u in het nieuwe jaar rijk zal maken. De vier benaderingen die we hebben behandeld, zijn allemaal beproefd. Maar vergeet niet om verder onderzoek te doen, en wees niet bang om ons bij NordikCoin te bereiken als u wat extra advies nodig heeft over hoe u een rekening kunt openen.

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk ethereum gekocht worden.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce