Bitcoin ‘te volatiel’ om wereldwijd ruilmiddel te zijn, zegt Charlie Munger van Berkshire

De 97-jarige vice-voorzitter van Berkshire Hathaway zei dat het kopen van bitcoin “het nastreven van het oneetbare door het onuitsprekelijke” is.

De 97-jarige vice-voorzitter van Berkshire Hathaway verwierp bitcoin tijdens een vraag- en antwoordsessie woensdag, en noemde het “te volatiel” om als een wereldwijd ruilmiddel te worden beschouwd.

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Daily Journal, georganiseerd door Yahoo Finance, werd Charlie Munger door een lid van het publiek gevraagd wat hij zag als de grootste concurrentiedreiging voor Amerikaanse banken op de lange termijn.

De vraag, gecentreerd rond de mogelijke technologische verstoring van onder meer Amazon en Apple Pay, digitale portemonnees en bitcoin (BTC, -0,17%), bracht Munger ertoe te antwoorden dat hij niet wist hoe het betalingssysteem zou evolueren.

De directeur van Berkshire zei echter dat hij niet dacht dat bitcoin zou eindigen als ‘s werelds ruilmiddel en noemde het een’ kunstmatige vervanger voor goud ‘.

“Aangezien ik nooit goud koop, koop ik ook nooit bitcoin,” zei Munger.

“Ik raad andere mensen aan om mijn praktijk te volgen.”

The Daily Journal Corporation – de Amerikaanse uitgeverij onder leiding van Munger – heeft aandelenbelangen in Bank of America en U.S. Bank.

Hij zei:

“Ik denk echt dat een goed geleide bank een grote bijdrage levert aan de beschaving en dat de centrale banken van de wereld het leuk vinden om hun eigen banksysteem en hun eigen geldvoorraden te controleren”

Munger ging vervolgens verder met het parafraseren van een Oscar Wilde-citaat over vossenjacht, waarbij hij zei dat bitcoin hem herinnerde aan degenen die de ontluikende activaklasse kopen als “het nastreven van het oneetbare door het onuitsprekelijke.”

Meerdere vragen werden over bitcoin gesteld tijdens de bijna twee uur durende sessie. Op de vraag of zijn mening over cryptocurrencies hetzelfde was gebleven of dat de Daily Journal bitcoin als een actief op de balans zou beschouwen, vergelijkbaar met de recente investering van Tesla, wees Munger de mogelijkheid summier van de hand.

“Nee, we zullen Tesla niet volgen in bitcoin,” zei hij.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo