Search
Close this search box.

Bitcoin voegt zich weer bij de S2F-modelprijs, waardoor de BTC-prijs van $100K op koers ligt

Uit gegevens blijkt uit dat het traject van Bitcoin richting $100.000 reëler is dan ooit, terwijl een nee-zegger de markt waarschuwt dat $11.000 overgewaardeerd is.

Volgens de beroemde kwantitatieve analist PlanB, volgt Bitcoin precies de prijs voorstellingen en laat investeerders niet langer wachten op winsten in deze bull-cyclus.

De maker van het stock-to-flow prijsmodel, merkte in een tweet op 17 december dat in de huidige halveringscyclus de groei van Bitcoin verloopt zoals gepland.

BTC-prijs bereikt $23.562 stock-to-flow-doel

Stock-to-flow blijft opvallend in zijn vermogen om het tempo van verandering in Bitcoin-prijs over langere periodes te voorspellen, ondanks de enorme volatiliteit deze week.

Critici hebben betoogd dat Bitcoin zijn gedrag van de laatste bull-cyclus – met name van 2017 – niet kan herhalen en dat de winsten deze keer minder uitgesproken zullen zijn, terwijl het langer duurt om zich te realiseren.

Als we de prestaties sinds mei (de datum van Bitcoin’s derde halveringsevenement voor bloksubsidies) vergelijken met de prestaties na de eerste en tweede halvering in 2012 en 2017, zou dit jaar geen beter resultaat kunnen zijn, zegt PlanB.

Volgen PlanB, als we de prestaties sinds mei (de datum van Bitcoin’s derde halveringsevenement voor bloksubsidies) vergelijken met de prestaties na de eerste en tweede halvering in 2012 en 2017, zou dit jaar geen beter resultaat kunnen zijn.

Dit is wat hij samen vatte met een nieuwe grafiek:

“R.I.P.. ‘Verlengende cycli’ en ‘afnemende opbrengsten’

De stijging van Bitcoin naar hoogtepunten boven $ 23.000 maakte het verder mogelijk om lege ruimte op het stock-to-flow-model in te vullen.  Daarvoor presteerde BTC/USD met iets minder dan $20.000 in feite ondermaats in vergelijking met de eisen van het model.

Bitcoin versloeg zelfs in november zijn prestaties al vanaf de halvering van 2016, zoals CoinTelegraph echter meldde.

De verschillende incarnaties van Stock-to-flow vragen om een Bitcoin-prijs van ergens tussen $ 100.000 en $ 576.000 tegen het einde van de huidige halveringscyclus in 2024. Op donderdag, bereikte BTC/USD precies de dagelijkse voorspelling van het oorspronkelijke model – $23.256.

Erb: de “eerlijke prijs” van Bitcoin is $12.000

Een snel toenemend aantal institutionele financiers beginnen deze mening te delen, tot grote ergernis van de sceptici – en ze zetten hun geld waar hun mond is om het te bewijzen.

One River Asset Management onthulde deze week een plan om de blootstelling aan Bitcoin en Ether (ETH) begin 2021 te verhogen tot meer dan $ 1 miljard. Guggenheim dat zich het recht voorbehouden om een deel van zijn eigen kapitaal aan BTC toe te wijzen, zegt nu dat een reële waarde voor Bitcoin $ 400.000 is – 1.600% hoger dan het hoogste punt ooit op donderdag.

Slechts een paar nieuwe uitschieters slepen de lijn voor de beren. Onder hen is Claude Erb, de vermogensbeheerder die beroemd is vanwege het schrijven van ‘The Golden Dilemma’, een rapport waarin wordt gepleit tegen het nut van het edelmetaal als bescherming tegen onverwachte inflatie.

Erb produceert in een nieuw artikel met de titel “Bitcoin is precies zoals goud, behalve wanneer dat niet zo is” een prijsmodel dat losjes aan het netwerkeffect is gekoppeld dat een maximale theoretische waarde van $ 74.000 per Bitcoin oplevert.

De samenvatting luidt:

“Bitcoin heeft geen trackrecord als inflatiehedge, een opslagplaats van waarde en een veilige haven”

“De prijs van Bitcoin kan aantoonbaar worden opgesplitst in een twijfelachtige ‘bitcoin-netwerk’ eerlijke prijs en een eerlijke prijsafwijking. Zowel bitcoin als goud liggen ongeveer 50% boven hun eerlijke prijzen.”

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.