Bitcoin zal goud grotendeels vervangen zegt CIO van BlackRock

Een senior executive bij BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, geeft toe dat Bitcoin (BTC) een vaste waarde is geworden in het wereldwijde financiële systeem. Bovendien biedt Bitcoin (BTC) nog een tastbaar teken dat het verhaal rond digitale valuta is veranderd. CIO Fixed Income bij BlackRock, Rick Rieder, vertelde vrijdag aan CNBC dat Bitcoin hier is om te blijven.

Hoewel hij toegeeft dat hij geen Bitcoin-stier is, zei Rieder dat de vlaggenschip valuta in grote mate de plaats van goud zal innemen. Volgens Rieders is Bitcoin zo functioneler dan het doorgeven van een staafgoud. Bitcoin wordt soms ‘digitaal goud’ genoemd vanwege zijn unieke ‘store-of-value’-kenmerken.

De meest fervente voorstanders van Bitcoin geloven dat het uiteindelijk een aanzienlijk deel van de marktkapitalisatie van goud zal opeisen. Aangezien meer beleggers het nut ervan inzien. Geprijsd in goud heeft Bitcoin nu een waarde van 9.961 ounces.

2020 zou het jaar kunnen worden waarin belangrijke Bitcoin-verhalen veranderden. Vooral onder institutionele beleggers die al lang sceptisch stonden tegenover digitale valuta’s. Investeerders zoals Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller hebben zich achter Bitcoin geworpen. Terwijl grote banken zoals Citigroup en JPMorgan positieve richtlijnen hebben gegeven over het vlaggenschip cryptocurrency.

Aan de zakelijke kant wordt geschat dat bedrijven 4,54% van het totale aanbod van Bitcoin in handen hebben. Dat komt overeenkomt met ongeveer $ 15,3 miljard tegen huidige prijzen. BlackRock heeft ondertussen indirecte blootstelling aan Bitcoin via zijn eigendomsbelang in MicroStrategy. Het is een business intelligence-bedrijf dat eerder dit jaar de meeste van zijn kasreserves in BTC heeft omgezet.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.