Bitcoin zou ‘dubbele bubbel’ kunnen zien voor de BTC-prijs in 2021, volgens nieuwe gegevens

Nieuwe gegevens suggereren dat Bitcoin (BTC) wordt geconfronteerd met een “dubbele bubbel” en zal dit jaar twee prijstoppen zien. Charles Edwards, CEO van investeringsmaatschappij Capriole, benadrukte in een tweet op woensdag, 2021 als een belangrijke overeenkomst met de dubbele top bull-cyclus van 2013.

Bitcoin bereid zich op tweede piek voor

De meningen over de vraag of de bull-run van Bitcoin in 2021 meer op 2013 of 2017 lijkt, zijn verdeeld. Bij de andere twee jaartallen volgden onmiddellijk de halvering van de bloksubsidies. Het antwoord kan eenvoudig zijn als we kijken naar één statistiek, unrealized profit and loss (UP&L). Alleen 2013 heeft vergelijkbare resultaten opgeleverd voor de winstgevendheid van munten, volgens Edwards.

Hij vatte samen dat er nieuw bewijs is voor een dubbele Bitcoin-bubbel. En dat bounces in eerdere cyclustoppen niet-gerealiseerde winst en verlies nooit boven 0,5 konden houden. Alleen de dubbele bubbel van 2013 en vandaag hebben dit bereikt, legde Edwards uit. Verder past het populaire stock-to-flow-prijsmodel dat dit jaar een gemiddelde BTC/USD-waarde van $ 100.000 of meer vereist, bij een dergelijk perspectief.

Eerder gaf de maker, PlanB, een eindejaar minimum van $ 135.000 aan als een “worst-case scenario” voor Bitcoin.

Is het een dubbele bubbel?

Niet alleen de bevindingen trekken de conclusie van de “dubbele bubbel”. De Bitcoin Bubble Index, toegewijde monitoringtool, toont ook dit jaar een prijspiek in twee fasen. Op 14 april, de tijd dat BTC/USD zijn huidige hoogste punt ooit van $ 64.500 bereikte, bereikte de Bubble Index zijn hoogste punt ooit van 119. Het meet nu 110, bijna hetzelfde als de top, met Bitcoin op $ 44.500.

Gegevens van on-chain analysebedrijf Glassnode wezen ook erop dat dit jaar het jaar 2013 nabootste, toen Bitcoin in mei op weg was naar lokale dieptepunten van $ 29.000.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.