Bitfinex CTO zegt dat Bitcoin stijgende is, terwijl de GameStop-saga zich ontvouwt

Terwijl nu meer particuliere beleggers proberen de financiële status quo fel te bekritiseren, volgens Paolo Ardoino, Bitfinex CTO, heeft de plotselinge stijging van aandelen zoals GameStop (GME) een positief licht geworpen op Bitcoin (BTC). Vrijdag bereikte de prijs van Bitcoin meer dan $ 38.500, net toen Amerikaanse aandelen hun slechtste handelsweek sinds oktober afsloten.

Een enorme short squeeze van institutionele beleggers door een Reddit-groep genaamd r/WallStreetBets heeft deels geleid tot de divergentie tussen BTC en aandelen. De koopwaanzin van Reddit was gecentreerd rond GameStop, de verkoper van videogames en consumentenelektronica. De, rijkste man ter wereld, Elon Musk, voegde ook het Bitcoin-symbool toe aan zijn Twitter-pagina.

Mogelijk een teken van zijn hernieuwde steun voor de digitale valuta. De GameStop-saga is slechts het begin van een massale opstand tegen de financiële status quo. Bovendien zal Bitcoin flink profiteren van dit verhaal, volgens Paolo Ardoino. Hij vertelt aan CoinTelegraph dat Bitcoin nu weer stijgt doordat de GameStop-kwestie centraal staat.

Ardoino zei dat voorstanders van particuliere beleggers zich verzetten tegen de huidige structuur en praktijken van de financiële markten. En dat het belangrijk is op te merken dat veel van het werk dat in de blockchain-ruimte wordt gedaan, geïnspireerd is door deze belemmeringen. Hij ging verder door te stellen dat het wegnemen van obstakels voor normale, alledaagse werkende mensen, altijd onderdeel is geweest van het ethos van crypto.

Voor mensen die aan het opbouwen zijn en op zoek zijn naar mogelijkheden om hun welvaart te vergroten. Robinhood, een handelsplatform dat zogenaamd de kleine man ondersteund, had de handel in GME en andere aandelen opgeschort uit angst voor extreme volatiliteit. De Retail menigte kreeg hierdoor vorige week een flinke klap te verduren. Er werd een class action-rechtszaak kort daarna aangespannen tegen Robinhood.

Niet alleen Ardoino denkt dat Bitcoin zal profiteren van de short squeeze van GME. De oprichter van het miljarden-dollar hedgefonds SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci, gelooft dat GME meer het bewijs is van het concept dat Bitcoin gaat werken. Mike Novogratz van Galaxy Digital noemde ondertussen de GME-melt-up een gigantische goedkeuring van DeFi of gedecentraliseerde financiering.

Dit vertegenwoordigt een van de grootste use-cases voor blockchain-technologie.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.