BitMEX-rechtszaak eisers berispt door rechter voor het aanbieden van crypto ‘basis’ lessen

William H. Orrick is de Californische districtsrechter die toezicht houdt op een afpersingszaak die is ingediend tegen de crypto-derivatenbeurs BitMEX. Orrick heeft het voorstel van de eisers afgewezen om de beurs een tutorial te geven over “basisprincipes van cryptocurrency”.

Op het voorstel van Bitcoin Manipulation Abatement LLC (BMA) reageerde de rechter met een bevel van één pagina op dinsdag, waarin hij uiteenzette dat het aanbod niet goed werd aangenomen, volgens een rapport van 13 juli van Law360. Rechter Orrick schreef dat de eisers vinden dat de cryptocurrency-tutorial de rechtbank ten goede zal komen, terwijl de rechter zelf vindt van niet.

Rechter Orrick voegde eraan toe dat de eisers zich moeten concentreren op de huidige taak. En dat is, volgens rechter Orrick, hem ervan overtuigen dat de eisers een plausibele bewering hebben gedaan. Slechts enkele weken nadat BMA, rechtszaken had aangespannen tegen Ripple en FTX, werd de klacht van het bedrijf werd voor het eerst ingediend in mei 2020. Nu is de rechtszaak tegen BitMEX in zijn vierde iteratie.

Het voormalige moederbedrijf van BitMEX, HDR Global Trading Limited, en leidinggevenden Arthur Hayes, Ben Delo en Samuel Reed zou de uitwisseling opzettelijk hebben gemaakt om mee te doen met een groot aantal illegale activiteiten, deze te vergemakkelijken, erbij te helpen, deze aan te moedigen, te adviseren erover, deze te induceren en/of te verkrijgen, beweren de eisers.

BitMEX heeft zich schuldig gemaakt aan afpersing, witwassen van geld en fraude met overboekingen, beweert BMA. In maart werd een eerdere versie van de rechtszaak onverminderd afgewezen. De claims van BMA zijn door BitMEX resoluut afgewezen. Delo, Hayes, Reed en Gregory Dwyer, hoofd bedrijfsontwikkeling van BitMEX, zijn door het Amerikaanse ministerie van Justitie beschuldigd van het overtreden van de Bank Secrecy Act.

 Nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie in oktober 2020 klachten tegen de groep had ingediend. In dezelfde maand werd Reed gearresteerd, terwijl respectievelijk in maart en april, Delo en Hayes zich vrijwillig aan de autoriteiten overgaven. Daarna werden ze op borgtocht vrijgelaten. Terwijl Dwyer vrij rondloopt, staat het trio in maart 2022 terecht.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo