Search
Close this search box.

Bitpay lanceert betalingsprovider voor crypto transacties

Massa crypto betaling gelanceerd voor businesses door BitPay

BitPay, crypto-betalingsdienstaanbieder, heeft een nieuw blockchain-aangedreven massa-uitbetalingsplatform, genaamd BitPay Send, gelanceerd voor bedrijven. BitPay Send staat toe dat organisaties, die niet met crypto willen omgaan en crypto ook niet willen bezitten, crypto betalingen massaal te verwerken. Via BitPay Send kunnen medewerkers uitbetaald worden, en ook aannemers of gelieerde ondernemingen.

En zowel cashback als de beloningsprogramma’s worden voor klanten hiermee verwerkt. De dienst is in225 landen beschikbaar waarbij alle ontvangers de Know Your Customer procedure moeten doorlopen. De ontvangers moeten ook een cryptovaluta wallet hebben. BitPay beweert dat het platform de verwerkingstijd versneld van dagen naar minuten.

Het platform is al geaccepteerd door reclame platform AdGate Media zodat zij hun gelieerde ondernemingen overal ter wereld kunnen betalen. Dan Sapozhnikov, president van AdGate Media verklaarde dat vele van hun gelieerde bedrijven buiten Europa of Noord-Amerika liggen. En daar kan toegang tot bankrekeningen moeilijk zijn dus wensen zij uitbetaald te worden in Bitcoin.

Hij ging verder door te stellen dat het bedrijf geen crypto wilde opkopen en beheren. Hij zei dat de belangrijkste reden waarom zij kozen voor BitPay Send was, omdat BitPay het risico voor zijn rekening neemt. Hij gaf aan dat met BitPay Send zij hun gelieerde ondernemingen binnen een kwestie van minuten hadden uitbetaald. In plaats van binnen enkele dagen zoals hoe het eerder was.

Stephen Pair, CEO van BitPay, zei dat het gemak van verzenden van wereldwijde transacties via crypto heel aantrekkelijk is voor bedrijven. Pair gaf aan dat de traditionele internationale betaalmogelijkheden omslachtig, duur en traag zijn. Dankzij BitPay Send kunnen bedrijven massale uitbetalingen verrichten zonder crypto te beheren, bezitten of te kopen. Bovendien verkrijgen de ontvangers hun betalingen sneller en tegen lagere kosten.

BitPay werd in 2011 gelanceerd en is een in Amerika gevestigd bedrijf. In 2020 heeft het bijna 100.000 transacties per maand verwerkt, waarvan het grootste deel in Bitcoin (BTC). BitPay wordt ondersteund door meerdere beleggingsondernemingen zoals Founders Fund, Virgin Group, Index Ventures, en Aquiline Technology Growth. In totaal is er meer dan $ 70 miljoen aan fondsen opgehaald.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.